'JAKO SMO BLIZU' / Raspudić komentirao prikupljanje potpisa za referendum: 'Važno je još danas i sutra dati maksimum'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Mostu su preostala još dva dana za prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma protiv covid potvrda

17.12.2021.
10:53
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Nino Raspudić, saborski zastupnik Mosta u petak je komentirao prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma protiv covid potvrda, za koji su preostala još dva dana.

“Prikupljanje potpisa ide dobro, ali važno je još danas i sutra dati maksimum. Jako loše je vrijeme bilo, mi nismo birali doba godine kada će se ovo događati. Od prvih pet dana, četiri je bila kiša u većini Hrvatske, ali volonteri se zbilja trude, smrzavaju se na štandovma. Pozivam građane, s današnjim danom još nemamo sve potpise, ali smo jako blizu, ako zapnemo još danas i sutra, pozivam sve, imat ćemo taj broj”, kazao je Raspudić za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŽALOSNA TRANSFORMACIJA /

Igranje vatrom u zapaljivom okruženju: Kako je Grmoja odustao od sebe i nestao u ideološkoj pećini tandema Raspudić

Image
ŽALOSNA TRANSFORMACIJA /

Igranje vatrom u zapaljivom okruženju: Kako je Grmoja odustao od sebe i nestao u ideološkoj pećini tandema Raspudić

Raspudić je kazao da, ukoliko ne prikupe dovoljno potpisa, to neće niti nikakva pljuska građana Mostu.

O 'sukobu' s Grbinom: 'Nije izgledalo kao da ćemo se potući'

Osvrnuo se potom na situaciju s Peđom Grbinom (SDP) u Saboru nekidan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nikog nisam tukao, ono što je dio medija izvještavao je sramotno, to je izvrtanje činjenica. Sramotne su izjave Grbina, Pupovca i Kekin, da vam netko lijepi na čelo 11.000 mrtvih je ispod svake razine, to je političko lešinarenje i parazitiranje na mrtvima.

Nije izgledalo kao da ćemo se potući, bio sam na 2 metra od kolege Grbina, nisam mu rekao niti jednu ružnu riječ i nisam mu se unosio u lice. Radilo se o tome da je on rekao da mi parazitiramo na mrtvima što je monstruozna optužba. Ja ne znam je li on predugo u politici pa je postao debelokožac, ali to je izjava od koje se svakom normalnom stisne želudac”, poručio je Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To se pretvorilo u estradizaciju i šprdanje sa strukom. Neki dan Plenković tretira doktoricu Markotić kao da je neka hostesa pa kaže: ‘Sad ću je pozvati da vodi Raspudića po covid odjelu’ gdje ne mogu ni članovi obitelji pristupiti. Struka je u startu degradirana od strane HDZ-a, proces ne vodi ministar zdravstva nego policije, konačno smo dobili sastav stožera pa vidimo da su u njemu samo dva liječnika, čime se pokazuje da je i stožer potpuno nestručan”, kazao je.

'Oni parazitiraju na tuđoj smrti'

Raspudić se osvrnuo i na Grmojinu izjavu da su sve okrenuli protiv sebe. “Mediji su izrezali rečenicu koju mu Selak Raspudić rekla, a to je: ‘Nismo, vidiš da su ovo sve napravili u dogovoru’. Selak Raspudić se ustala i rekla da je skandalozno da se nas u Saboru optužuje da parazitiraju na mrtvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom slučaju oni parazitiraju na tuđoj smrti jer za to optužuju one koji s time nemaju nikakve veze i koji ne upravljaju procesima, umjesto da kritiziraju HDZ i stožer. Pokazalo se da smo mi jedina oporba po ovom pitanju, a da su oni političke kukavice i neradnici”, rekao je, ponovivši da građani po pitanju cijepljenja trebaju slušati svoje liječnike, a ne "političare i pjevačice".

Kazao je da nemaju veze s prosvjednima, već da su došli "na onaj veliki na Trgu jer su htjeli čuti što ljudi misle" i jer je "bio najavljen kao prosvjed protiv covid potvrda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Most je prije nešto manje od dva tjedna, 4. prosinca krenuo u skupljanje potpisa za referendum kojim žele ukinuti "stožerokraciju", a potpisi će se prikupljati do 18.prosinca, na oko 1200 lokacija diljem Hrvatske.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo