PROKOMENTIRAO I TROSKOTA /

Raspudić ispred Remetinca, nije dočekao premijera: 'Znakovito je da čim sam spomenuo Remetinec da je on odmaglio preko granice'

Image
Foto: RTL.hr

Predsjednik Vlade nije došao jer je u službenom posjetu BiH

13.12.2021.
12:09
RTL.hr
VOYO logo

Nino Raspudić, zastupnik Mosta, nakon prepirki s premijerom Andrejem Plenkovićem pozvao je istoga na sastanak ispred Remetinca, no kako je pemijer u BiH, nije došao. 

Raspudić je održao konferenciju za medije. Kaže kako je zagrebački zatvor HDZ-ov domaći teren te kako će ih uskoro biti više u Remetincu nego u sjedišnici stranke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Maloprije sam obaviješten kako predsjednik Vlade neće doći na sučeljavanje i imam vam jednu prijelomnu vijest - prvi put u svojoj povijesti HDZ-ovci su rekli da je premijer pogriješio. Rekli su da neće doći na sučeljavanje jer nisam njegov kalibar, ali on je mene pozvao na sastanak u Kliniku. Dakle, oni su pogriješili", rekao je. 

Image
'Politikantski profiter' /

HDZ o Raspudiću: 'Radi jeftinih političkih poena spreman žrtvovati još stotine života hrvatskih građana'

Image
'Politikantski profiter' /

HDZ o Raspudiću: 'Radi jeftinih političkih poena spreman žrtvovati još stotine života hrvatskih građana'

Plenković kao Mamići?

Kaže da sigurno nije njegov kalibar jer je činjenica da njegove prijatelje i suradnike ne naganja europski javni tužitelj i da ne leže u zatvorima zbog lopovluka. "Tu nisam njegov kalibar i nikada neću biti, i drago mi je", navodi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simboliku je zatim uzeo i u činjenici da je premijer u BiH pa ga usporedio s Mamićima. 

"Znakovito je da čim sam spomenuo Remetinec da je on odmaglio preko granice. Možda se neće ni vratiti", tvrdi

"Ne znam do kud su došle Olafove istrage i koliko se obruč stegao oko njega. Moguće da se neće vratiti no ni to nije razlog da ne sučelimo argumente", tvrdi. Nudi mu, ako se ne vrati, da se sučele u Mostaru jer tamo će Raspudić provesti božićne blagdane.

Ističe kako u premijerovu obraćanju neprimjerenim smatra da je on odgovornost za žrtve koronapandemije u RH prebacio na druge. Naveo je zatim na koje je način premijer, ali i vladajuća stranka prekršio zakone jer je postupao kako je postupao za vrijeme pandemije. Potom je secirao članove stožera civilne zaštite na čijem čelu smatra da treba biti ministar zdravstva. Tvrdi i da je Beroš neki dan rekao kako se stožer civilne zaštite samo par puta sastao u punom sastavu, a to, zaključuje, znači da je odluke donosila manja skupina ljudi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i o Mostovu referendumu protiv takozvane stožerokracije pa nastavio o javnoj nabavi mimo zakona o javnoj nabavi, kako je ranije isticao. 

Dijete u Mostovoj kampanji

Upitan o objavi Zvonimira Troskota koji je podijelio kako na štandu za prikupljanje potpisa listu drži dijete, kaže: "Ja osobno to ne bi napravio, ali ne vidim skandalozno da je objavljeno dijete čiji su roditelji poslali sliku, a čije je lice prekriveno papirom. S druge strane, desetine portala objavljuju slike djece gdje se cijepe, prikazujući lica djece. Da ne govorimo o Pfizerovu spotu gdje se djeca cijepe i gdje su prikazana kao superjunaci. Mislim da se radi o dizanju moralne panike oko nevažne stvari", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je tvrdeći kako vladajući kažu da nerazmišljaju o nekim mjerama pa onda uvedu to. Primjer su, kaže, COVID potvrde. "Što nam kaže da neće za pohađanje škole uvjet biti da se djeca cijepe", pita se. 

Govorio je dalje kako je i njegovo dijete bilo prikazivano u medijima. "Slikali su mi ženu u osmom mjesecu trudnoće, na jednom sajmu gdje smo izlagali multimediju, dok je izašla da odahne, slikali su joj međunožje u osmom mjesecu trudnoće. I tu sliku su popratili kandidaturu sveučilišne profesorice. Ja nisam adresa da se ta vrsta skrupula pita", govori. 

Upitan o referendumu kaže kako je odaziv dobar, a rade, kako on kaže, u uvjetima u kojima drugi nisu nikada. "Dani su kraći, nije lako doći do ljudi po ovakvom vremenu. Radimo punom parom", zaključuje.  

Što se tiče Zekanovića rekao je kako nema nikakvu težinu. "On ima potporu od 1 posto", navodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija u susjedstvu

Tvrdi i kako ne sumnja da Plenković želi pomoći Hrvatima u BiH, ali tvrdi kako će ići samo do one granice koju mu dopušta Bruxelles. Opet je ponovio poziv za sučeljavanje u Mostaru, a kada ga je na mjestu na kojem stoji preletio zrakoplov rekao je kako se možda radi o Plenkoviću koji je odlučio doći na sučeljavanje i koji će kao junačina iskočiti padobranom.

"Nemojte misliti da mi je bilo lako doći, čovjek sam od krvi i mesa. Mogao je Plenković doći naoružan vaticom i Kardeljevim citatom. Što onda?", zaključio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo