Raspalio Thompsona pa sam srušio svoju kuću

14.5.2010.
11:15
VOYO logo

Na mjesto događaja stigli su i ogorčeni vlasnici objekata te ogorčeno prosvjedovali jer smatraju da su prevareni. Jedan od vlasnika srušio je svoj objekt s pratećom glazbom: Thompsonovim stihovima 'Daleko, daleko iza devet sela, samo tebe čekam ja'.

Kako piše Slobodna Dalmacija, rušenje se odvija na poljoprivrednom području na kojemu je u posljednjih desetak godina izgrađeno oko 100 bespravnih montažnih i čvrstih objekata. Od njih je 30 određeno za rušenje, a vlasnici su im u najvećoj mjeri ljudi iz Zagreba i okolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U akciji u prosincu prošle godine bageri Ministarstva srušili su osam objekata, a u akciji koja je počela u četvrtak i trajat će tjedan dana ruši se njih 12. Ministarstvo je priopćilo da je uklanjanje objekata tražila i lokalna samouprava jer "objekti narušavaju krajobraz i unose nered u prostor".

No, vlasnici objekata imaju drugačije tumačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo rješenje da je to do 2003. godine bilo građevinsko područje, a tada su ga prenamijenili. Zašto nam ne omoguće male objekte pa bi sve izgledalo lijepo? Mi nećemo otići i neće nas otjerati i ako sve sravne sa zemljom. Svi ćemo se vratiti u kamp-kućicama", kazao je Abdulah Haovi iz Zagreba. Dodao je i kako su se na rješenja Ministarstva svi žalili, ali su im žalbe odbijene u roku od jednog dana.

"Godinama pokušavamo riješiti problem, a nitko nam ne želi izaći u susret. Prvo su nas pljačkali i razbijali nam imovinu, a sada nam sve žele srušiti. Zašto ne ruše bespravno izgrađene objekte s apartmanima, kojih u Mandrama ima koliko hoćete?", pitao je Dragan Jozić iz Bjelovara, koji je odlučio sam ukloniti objekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da to mora učiniti sam, jer nikad ne bi mogao platiti račun koji bi mu iz Ministarstva ispostavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo