DANAS 'PRESKOČIO' PANTOVČAK / Rašković prekinuo šutnju: 'Mandat je moj! Neka kažu po kojem zakonu bih ga trebao vratiti'

Rašković se danas nije pojavio na Pantovčaku zbog obveza u Šibensko-kninskoj županiji, a svoju ispriku je poslao predsjednici

7.12.2015.
15:38
VOYO logo

Nakon desetak dana šutnje izjavu za javnost dao je saborski zastupnik srpske nacionalne manjine i bivši član SDSS-a Mirko Rašković.

Podsjetimo, Rašković je nakon prvog kruga konzultacija s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović rekao da ga više osoba iz njegove tadašnje stranke pritišće u pogledu davanja potpore mandataru, a koju on tada još uvijek nije nikome dao, a zbog tih je pritisaka od predsjednice zatražio političku zaštitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rašković se danas nije pojavio na Pantovčaku zbog obveza u Šibensko-kninskoj županiji, a svoju ispriku je poslao predsjednici.

"Stojim kod izjava koje sam dao nakon prvog kruga konzultacija", rekao je Rašković. Potvrdio je da je pozvan na ispitivanje u policiju, ali daljnjih komentara nije imao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako će se postaviti kada je izbor mandatara u pitanju, Rašković kaže:

"To je moja osobna stvar. Onaj tko više skupi mandata, tome ću dati glas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDSS traži da vratite mandat.

"Ostavku sam dao u skladu sa člankom 19. statuta SDSS-a. Sve je jasno i vidljivo zašto istupam iz stranke. A mandat da vratim, to moraju dokazati kojim zakonom. Dakle, mandat je moj", rekao je Rašković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A koji je razlog istupanja iz stranke?

"Nema razloga. Razlog je istupanje i završetak", zaključio je Rašković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo