Radno mjesto u HAC-u košta 10.000 eura

Navodno u HAC-u postoji 'cjenik' po kojem radno mjesto košta tri tisuće eura. No, pošto je lanac malo podulji i treba sve namiriti posrednici traže i do 10 tisuća eura.

14.2.2010.
18:54
VOYO logo

Tek što su čelni ljudi HAC-a napustili Remetinec, ovu državnu tvrtku potresa javna izjava Ante Zirduma iz Slavonskog Broda koji je policiji potvrdio da je morao dati oko šest tisuća eura za sinovljevo radno mjesto, piše Slobodna Dalmacija.

Progovorio je i jedan od posrednika koji je rekao kako je on sam posredovao u devet slučajeva i da se radi o ukupnoj sumi od oko 30-ak tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste malo spretniji u cjenkanju možete cijenu skoro prepoloviti kao što je učinio Zirdum. Naime, posrednici traže od tri do 10 tisuća eura za radno mjesto, a sve je 'puklo' u 11 mjesecu prošle godine kada je posrednik otišao u policiju i sve prijavio.

''Policija me je zvala da to potvrdim i ondje sam saznao da sam deveti koji je tako prevaren. A sve je počelo skoro prije godinu dana kada mi je rečeno da se u Đakovu otvara 28 novih radnih mjesta. Posrednik je rekao da je najsigurnija 'hercegovačka linija', da je stvar sigurna i da će sin započeti raditi 15. rujna 2009. No, vrijeme je odmicalo, a od posla ništa. U međuvremenu su počela uhićenja u HAC-u i posrednik je kazao kako je stvar propala. Do nadležnih se više ne može doći, nema telefona, a ni novaca koje je, kako kaže, dao Mati Šarčeviću iz Popovače – kaže Ante Zirdum koji je svoj slučaj odlučio iznijeti u javnost kako još netko ne bi nasjeo na takva obećanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno posredničke grupe postoje u Osijeku, Đakovu pa čak i Belom Manastiru.

Posrednik, s kojim je razgovarao Mijat Stanić, i ovoga puta želio je ostati anoniman i nije bio raspoložen za nove izjave. No ostaje pri onome što je donijela TV Nova kojoj je rekao da je izjavio kako je posredovao u devet slučajeva te da je on samo jedan od posrednika i da je novac davao Mati Šarčeviću, bivšem vozaču Ivice Mlinarevića, člana Uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarčević je preko svog odvjetnika sve demantirao i poručio: ''Želim vam skrenuti pozornost da ta tvrdnja ne odgovara istini, te je sračunata na omalovažavanje lika i djela gospodina Šarčevića'', piše Slobodna Dalmacija.

Prethodni članak:

arti-201002050080006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo