Radnici u državnim firmama 'poludjeli zbog hajke'

22.5.2012.
9:28
VOYO logo

Sindikati koji djeluju u državnim tvrtkama održat će u zgradi Hrvatske elektroprivrede (HEP) konferenciju za novinare na kojoj će odgovoriti na pritiske da se izmijene kolektivni ugovori u državnim tvrtkama, a koji dolaze od strane Vlade RH i uprava tih tvrtki, najavili su u Nezavisnim hrvatskim sindikatima.

"Predstavnici sindikata u tvrtkama poput HEP-a, Hrvatskih autocesta i Hrvatskih željeznica poludjeli su zbog hajke i dezinformacija vezanih za njihove plaće i prava, koje do javnosti stižu anonimno ili putem izjava članova Vlade", kaže NHS-ov Krešimir Sever podcrtavajući: "Pukao im je film, vrijeme je da kažu svoju istinu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sever tvrdi da neprestano traže sastanak s premijerom i ministrima o stanju u državnim poduzećima, ali ni s kim se ne sastaje, samo se radnicima šalju poruke od uprava, i to političke prirode, kakve su se slale i za vrijeme HDZ-ove vlasti.

"Vlada nije direktan socijalni partner u ovom slučaju, nego bi sindikati trebali pregovarati direktno s upravom. A uprave se ponašaju kao produžena ruka Vlade", prigovara Sever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo