RADIKALNI VJERNICI POTPISUJU PETICIJU PROTIV CIMERMANA, TRAŽE DA GA GONI DORH: / On se odlučio pismo javiti Plenkoviću

Image
Foto: Screenshot: CitizenGo

Nakon što je pokrenuta peticija za kazneni progon fitness-trenera Šimuna Cimermana zbog tjelovježbe u crkvi,

5.12.2020.
19:21
Screenshot: CitizenGo
VOYO logo

Katolički vjernici su na platformi CitizenGo pokrenuli peticiju naziva "Zaustavite napade na katolike u Hrvatskoj!" kojom traže "snažnu reakciju pučke pravobraniteljice i DORH-a" zbog, kako tvrde, "Cimermanovog javnog poticanja na nasilje i na mržnju prema katolicima".

"Nakon policije na redu je DORH. Potpišite našu peticiju i tražite njihovu brzu reakciju. Kao i reakciju pučke pravobraniteljice koja se još nije oglasila!" stoji u njihovoj objavi. Inače, peticija je skupila više od 4900 potpisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U opisu peticije stoji i da se Mario Valentić ispričao "za svoj čin" i uklonio video, no "Cimerman se pohvalio da je on zapravo idejni začetnik i organizator ovog čina" te je "čak pozvao i svoje Facebook pratitelje da i sami naprave ovakav rugalački pohod na crkve".

Image
POLICIJA PRIJAVILA VALENTIĆA I CIMERMANA JER SU VJEŽBALI U CRKVI: /

Zbog performansa im prijeti čak i zatvor

Image
POLICIJA PRIJAVILA VALENTIĆA I CIMERMANA JER SU VJEŽBALI U CRKVI: /

Zbog performansa im prijeti čak i zatvor

Pismo premijeru

Nakon svega se prozvani fitness trener i sportski entuzijast Šimun Cimerman na Facebooku obratio premijeru Andreju Plenkoviću istaknuvši da njegov protest nije bio usmjeren prema Katoličkoj crkvi i vjernicima, već prema epidemiološkim mjerama Vlade. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi predsjedniče Vlade RH Andrej Plenkoviću,

Šaljem vam nekoliko otvorenih rečenica u povodu mojeg protestnog vježbanja u crkvi, a koji je trebao ukazati na diskriminatorne mjere koje ste donijeli Vi i Vaša Vlada. Ovaj protest je bio usmjeren upravo prema mjerama Vlade, a gdje ste nekim entitetima društva, a kao što su konkretno vjerske ustanove, dopustili okupljanje do 25 osoba (pa je taj protest izveden upravo unutar vjerskog objekta), dok ste čitavi segment društva vezane uz sport i zdravlje, a koji se odvija u zatvorenim prostorima - zabranili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, ovaj protest, a koji nije bio usmjeren ni prema crkvi ni prema vjernicima (a u čemu se i sama crkva složila i gdje smo poslali i javnu ispriku svima koji su se ovime eventualno našli povrijeđenima jer nisu u potpunosti razumjeli ovaj protest) poslužio je ultra-radikalnoj desnici za vlastiti PR i javni linč na mene koji se rijetko pamti u RH."

Prijetnje smrću

"Poštovani predsjedniče Vlade, rekli ste nedavno da je onaj nesretni događaj na Markovom trgu teroristički čin (a čime nam je sada BTW onemogućeno da protestiramo ispred zgrade Vlade), a do kojeg je dovela radikalizacija društva i gdje istu trebate detektirati. Stoga, dragi Premijeru, da vam olakšam potragu za radikaliziranim dijelom društva, a to su, iako to i sami znate pošto i vaš radikalizirani napadač dolazi iz tog bazena - jest hrvatska ultra-desnica, a koja i monopolizira i radikalizira i manipulira vjernike. Ako tražite buduće Bezuke, dovoljno vam je 'prosurfati' po portalima Željke Markić (narod.hr), Vice Batarela i slične.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja sam MUP-u već prijavio prijetnje smrću i to upravo prema osobama koje nedvojbeno dolaze iz navedenog miljea, no njihova hajka se nastavlja, pa vam u nastavku šaljem i peticiju koja kruži te se nadam da nećete potpisati istu već se primiti posla i učiniti ovu vrlo nesigurnu zemlju barem malo sigurnijim mjestom za život.

I molim vas, ako je moguće, da se više ne ku*čite s odgovorom 'mi smo dobili izbore i mandat', a na svatko postavljeno pitanje koje vam ide. Da, jeste, dobili ste mandat i sada je krajnje vrijeme da počnete i raditi ono zbog čega ste i taj mandat i dobili. Hvala vam na pažnji i želim vam i prvenstveno veća m*da i više pameti da naše društvo počnete mijenjati na bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš građanin Šimun Cimerman"

Sportski životopis

"P.S. Sukladno protestu koji je usmjeren ka omogućavanju ovoj naciji bavljenja sportom, potpisat ću se u kratkom sportskom CV-u:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • bivši hrvatski vaterpolo reprezentativac
  • osvajač mnogih odličja s vaterpolo klubom Mladost
  • sudionik najtežih pustolovnih utrka na svijetu 'Eco Challenge' u Maroku, Patagoniji, Vijetnamu i - osnivač prvog hrvatskog pustolovnog tima
  • organizator preko 130 pustolovnih, trail i treking utrka od 2000.-2020.
  • osnivač treking & trail pokreta u Hrvatskoj, a koji sada ima preko 30.000 članova", napisao je Cimerman
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo