PUŠTENI MLADIĆI KOJI SU PREBILI SEZONCE IZ SRBIJE U SUPETRU: / Otkriveno što su rekli policiji na ispitivanju

Image

22-godišnjem mladiću koji je sudjelovao u napadu na sezonske radnike izrečena je mjera opreza prema kojoj se vatrogascu ne smije približavati na 150 metara

10.6.2019.
16:47
VOYO logo

Puštena su oba uhićena napadača na Srbe sezonce u Supetru na Braču. Osim sezonaca, fizičke ozljede dobio je i vatrogasac koji je stao u njihovu obranu. Kako doznaje Index, zbog kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda 26-godišnjem vatrogascu u Supetru na Braču, 22-godišnjem mladiću koji je sudjelovao u napadu na sezonske radnike izrečena je mjera opreza prema kojoj se vatrogascu ne smije približavati na 150 metara ni kontaktirati s njim, doznaje se u državnom odvjetništvu.

Obrazloženje je da 22-godišnjak do sada nije bio kažnjavan niti se vodi u krim-evidenciji, za njega uopće nije zatražen zatvor, već mu je određena mjera opreza, piše Index. U vrijeme napada mladić je bio pod utjecajem alkohola te su mu izmjerena 1,2 promila. Tijekom ispitivanja nije negirao napad, ali je rekao da ga se ne sjeća jer je bio pijan. Osim tog 22-godišnjaka, policija je uhitila i 19-godišnjaka koji je nakon ispitivanja u policijskoj postaji pušten uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRUTALAN NAPAD U SUPETRU: /

'Njih 20 iskočilo je odasvud, krenuli su na nas urlajući - tko je od vas Srbin, ubij Srbina'

Image
BRUTALAN NAPAD U SUPETRU: /

'Njih 20 iskočilo je odasvud, krenuli su na nas urlajući - tko je od vas Srbin, ubij Srbina'

HULIGANI PRETUKLI I SUPETARSKOG VATROGASCA: 'Tomo je krenuo pomoći slabijima i suprotstavio se grupi od 15-ak momaka'

Gradonačelnica Supetra: 'Osjećam sram i gnjev!'

Podsjećamo, u nedjelju ujutro u Supetru napadnuto je petero sezonskih radnika iz Slavonije i Varaždina te s Brača. Grupa od 20-ak mladića nasrnula je na njih uz riječi "Tko je od vas Srbin, tko je Srbin?" te ih cipelarila desetak minuta. Napad je oštro osudila supetarska gradonačelnica Ivana Marković. Marković je danas rekla za Net.hr da osjeća sram i gnjev te istaknula da je zastrašujuće kada netko nekoga napadne jer govori drugim jezikom. Između ostaloga, odlučila je povući i donaciju jer Supetar ne želi poticati bilo kakva sportska događanja čiji sudionici potiču mržnju i nasilje bilo za vrijeme događaja ili kasnije. Isto tako, istaknula je da su građani vrlo zabrinuti zbog ovog nemilog događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

09.04.2019., Zagreb - Konferencija Smart Cities odrzava se u kongresnoj dvorani Zagrebackog velesajma. Okrugli stol: Inovacijama do odrzivih gradova. Ivana Markovic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

"U ime Grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem gradu gdje su stradala četvorica mladića i jedna djevojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto dogodi jer netko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom", poručila je gradonačelnica na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo