Pusić o mogućnosti karijere u Ujedinjenim narodima

6.4.2014.
13:52
VOYO logo

"Mogu komentirati ali ne mogu sasvim razumjeti", kazala je Vesna Pusić na upit može li komentirati slovenski zahtjev da arbitražni postupak bude javan. "Da ponovim još jednom, što se Hrvatske tiče može biti kako god hoćete kako god tko hoće. Međutim što se arbitražnog sporazuma tiče, koji je međunarodni ugovor, ne može biti kako se tko sjeti," ističe Pusić. Podsjeća da je u ugovorima definirano da je postupak zatvoren za javnost, kao i da je arbitražni sporazum ratificiran i u Hrvatskom saboru i u slovenskom parlamentu. Također, u Sloveniji je ratificiran i na referenduma, kaže prva potpredsjednica.

"Dakle svaka promjena, a netko bi se mogao sjetiti promjene nekog drugog članka u arbitražnom sporazumu, mora ići i mijenjati se po istoj proceduri po kojoj je cijeli sporazum donesen. Jedini efekt od toga bi bio odugovlačanje, odnosno odgađanje rješenja tog problema".Držimo se onoga što piše u arbitražnom sporazumu, poručuje Pusić koja smatra da bi se što prije ta cijela situacija trebala razriješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva žena na čelu UN-a?

Prva potpredsjednica Vlade komentirala je i napise Jutarnjeg lista kako je jedna od kandidatkinja za nasljednika Ban Ki-moona na mjestu glavnog tajnika UN-a. Pretpostavlja da su špekulacije temeljene na činjenici da je Istočna Europa iduća koja bi mogla dati glavnog tajnika UN-a u idućem mandatu, no Pusić poručuje da čak ni to nije sigurno.

"Pretpostavljam da u Istočnoj Europi nema toliko puno ljudi koji bi bili vidljivi na toj poziciji", rekla je Pusić no naglašava kako je njezin posao HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj posao je HNS i u ovom trenutku ću raditi HNS što se tiče društvenog angažmana i Vladu i moje Ministarstvo, što se tiče preuzetih obveza na izborima", rekla je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo