PUSIC NEZADOVOLJNA / Zbog Slovenije poslala pismo Arbitraznom sudu

1.5.2015.
21:23
VOYO logo

Pismo je reakcija na izjavu slovenskog kolege Karla Erjavca koju je 22. travnja emitirala slovenska televizija. 'Prema nesluzbenim informacijama koje imam', rekao je tada Erjavec, 'Arbitrazni bi sud Sloveniji mogao odrediti dodir s otvorenim morem'. 'Tom se izjavom', porucuje Pusic, 'vrsi pritisak na sud i ozbiljno dovodi u pitanje arbitrazni postupak' koji jos traje. Takoder podsjeca u pismu da je slovenski ministar i prije u svojim javnim nastupima 'davao izjave kojima je cilj - utjecati na odluku Arbitraznog suda'.

Tako je u sijecnju 2015. za TV kanal SLO 3 izjavio da je 'bio na razgovoru prosle godine u Haagu i tamo vrlo jasno rekao: 'Arbitrazni sporazum odreduje da Arbitrazni sud mora odrediti dodir s otvorenim morem. I vrlo jasno sam Arbitraznom sudu rekao da ukoliko tu zadacu ne obave mi u Sloveniji cemo smatrati da Arbitrazni sud nije obavio svoj mandat. Jer, nije odredio dodir s otvorenim morem''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog tih izjava Hrvatska je od slovenske strane zatrazila sluzbeno ocitovanje te ocekuje nedvosmislen odgovor na pitanje je li postojala neka druga komunikacija izmedu Republike Slovenije i Arbitraznog suda, koju slovenski ministar vanjskih poslova sugerira kada kaze da ima 'vrlo nesluzbenu informaciju', te kada javnosti objasnjava da je Arbitraznom sudu prenosio poruke o slovenskom videnju zadatka tog Suda, iako to nije zabiljezeno u zapisima njegovog sluzbenog obracanja Arbitraznom sudu, navodi se u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo