pohod na east river / Pusić: 'Ne postoji nikakav pakt između HDZ-a i HNS-a'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Nakon nagađanja da HDZ ne ometa kandidaturu bivše šefice hrvatske diplomacije u pohodu na East River jer Most želi zamijeniti HNS-om, Vesna Pusić je odbacila takva nagađanja

16.3.2016.
20:58
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Vesna Pusić, predsjednica Hrvatske narodne stranke i kandidatkinja za glavnu tajnicu Ujedinjenih naroda, opovrgnula je za tportal tezu tjednika Globus prema kojoj između nje i HDZ-a postoji pakt prema kojemu HDZ neće ometati kandidaturu bivše šefice hrvatske diplomacije u pohodu na East River ako će zauzvrat HNS biti otvoren za neku buduću suradnju s HDZ-om. Time bi se, naime, vladajuća stranka riješila utega Mosta, koji sve više opterećuje HDZ.

"Ne postoji nikakav pakt. Vlada može povući kandidaturu Hrvatske za glavnog tajnika UN-a. To se do sada nije nikada dogodilo, ali nije nemoguće. Za Hrvatsku i naš ugled to bi bilo loše. Hrvatska vlada me je potpuno legalno i legitimno kandidirala. Za sada nova vlada nije ništa poduzela. Ja normalno radim svoj posao vezano na tu kandidaturu. To su činjenice", izjavila je Vesna Pusić za tportal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda je sve to iz sfere teorija urote, ali nikako zanemarivo. HDZ uskoro bira novog predsjednika, a HDZ te izbore s pažnjom očekuje", piše Globus.

Bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, jedini kandidat za nasljednika Vesne Pusić na čelu HNS-a, zasad isključuje svaku mogućnost koalicije s HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo