Pusić i Jakovčić zakačili se u HTV-ovoj emisiji

4.12.2012.
13:46
VOYO logo

U emisiji se razgovaralo o sudbini Ine ukoliko bivši premijer Ivo Sanader bude pravomoćno osuđen zbog primanja mita za dodjelu upravljačkih prava te kompanije mađarskoj strani.

Vesna Pusić je na pitanje hoće li se razvrgnuti štetni ugovor INA-e i MOL-a ukoliko dođe do pravomoćne presude, odgovorila zaobilaznim putem kako ne bi ishitreno poremetila odnose sa susjednom Mađarskom: "Vidjet ćemo kako će sve to izgledati do kraja, sigurno se tvrtka neće uništavati", kazala je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakovčić je na to kazao kako Hrvatska čak i jednostrano treba djelovati kako bi raskinula štetan ugovor te pozvati na odgovornost ne samo onoga koji je primio mito, već i onoga koji je dao mito.

"Polako, dečki, polako s tim", smirivala ga je Pusić, a na što joj je Jakovčić odbrusio: "Vesna, Vesna. Ti si ministrica vanjskih poslova i ja te mogu razumjeti kada tako govoriš. Ne govorim o uništavanju tvrtke, ne daj bože, ali vi gledate drugačije na odnose s Mađarskom i ja to razumijem. No, ja sam potpuno neovisan i neopterećen tim i mogu reći da, ako se dokaže primanje mita za Inu, Hrvatska ima razloga tražiti raskidanje ugovora i ima sve argumente. Ali treba razmisliti i o tome tko je dao mito".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo