Rijetko viđena reakcija / Pupovac se naživcirao pa napustio saborsku sjednicu isprovociran komentarima Grmoje: 'Ne dao Bog da vi...'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kada bi prihvatio zahtjev oporbe onda bi svako radno tijelo Sabora moglo svaki tjedan tražiti da se neko izvješće uvrsti na raspravu, došlo bi do hiperinflacije, kazao je Damir Habijan

20.10.2023.
13:56
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Milorad Pupovac (SDSS) napustio je saborsku sjednicu isprovociran komentarima Nikole Grmoje (Most) na temu rasprave o Izvješću Ministarstva unutarnjih poslova o legalnim migracijama.

Grmoja je, naime, zatražio da se na sjednici Sabora raspravlja o spomenutom izvješću, što je saborski Odbor većinom glasova odbio. Vladajući tvrde da je izvješće radni materijal i da se stoga, prema Poslovniku, o njemu ne može raspravljati. Mostovci i Suverenisti poručili su da HDZ "birokratskim" načinom samo želi onemogućiti raspravu o važnoj temi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj je broj ilegalnih migranata porastao više od 170 posto i nevjerojatno je da vladajući idu do te mjere da ne žele o ovome raspravljati u Saboru, kazao je Marko Milanović Litre (Suverenisti).

“Neprihvaćanjem rasprave zapravo omalovažavate potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, njegov resor i izvješće koje je predao”, rekao je Milanović Litre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi prihvatio zahtjev oporbe onda bi svako radno tijelo Sabora moglo svaki tjedan tražiti da se neko izvješće uvrsti na raspravu, došlo bi do hiperinflacije , kazao je Damir Habijan (HDZ).

Image
SLOVENIJA VRATILA KONTROLE UZ GRANICU /

Migrant Muhamed iz Turske: 'Plivao sam kako bih ušao u Hrvatsku. Bit ću u kampu, a nakon toga...'

Image
SLOVENIJA VRATILA KONTROLE UZ GRANICU /

Migrant Muhamed iz Turske: 'Plivao sam kako bih ušao u Hrvatsku. Bit ću u kampu, a nakon toga...'

Totalitarni jezik iz populističkog gnijezda

Milorad Pupovac (SDSS) upitao je koje dobro ta rasprava može donijeti suočavanju s problemom migracija. “Ja procjenjujem da je dobro nešto drugo, a to je kako upravljati krizom migracija na tlu naše zemlje”, kazao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za izjavu Pupovca, Grmoja je ocijenio da pokazuje totalitarne i autoritarne tendencije vladajuće većine, a Milanović Litre nazvao sramotnim stavom vlasti koja želi odlučivati što je tema, a što ne-tema.

“Ako itko govori totalitarnim jezikom iz populističkog gnijezda onda ste to vi, ne dao Bog da vi budete ministar unutarnjih poslova”, uzvratio je Pupovac i napustio sjednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema je ovo oko koje su podijeljeni i pravni stručnjaci. Dok Đorđe Gardašević smatra da se o izvješću MUP-a treba raspravljati na plenarnoj sjednici, Mato Palić tumači da postoje izvješća koja obvezno idu na plenum, a da izvješće o ilegalnim migracijama nije takvo i ne mora se uvrstiti na dnevni red.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo