Pupovac: 'Ovi nasi nespretni partneri na vlasti, nikako da se opamete'

Milorad Pupovac, jedanaesti na listi br.

11.5.2014.
15:07
VOYO logo

Pupovac je rekao da je on na listi Kukuriku koalicije kao ugledni gradanin, a da u kampanji ima logisticku podrsku Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) koje je potpredsjednik, Srpskog narodnog vijeca, Prosvjete, Privrednika, nekih drugih manjinskih zajednica, niza nevladinih udruga koje se bave ljudskim pravima, te Saveza antifasistickih boraca. Raspolozenje u SDSS-u tijekom ove kampanje je entuzijasticno, a spomenute organizacije, rekao je, preporucile su clanstvu da glasaju za listu br. 20 i, zaokruzivanjem broja 11 na listi, njemu daju svoj preferencijalni glas.

"Stranke Kukuriku koalicije, na cijoj sam listi, su nam veoma bliske, ali jos nemaju dovoljno snage da se s nama upuste u otvorenu suradnju, no u EU parlamentu cemo krenuti zajedno zato sto treba sacuvati vrijednosti tolerancije. Sto se HDZ-a tice, suradivali su s nama kada je trebalo voditi Hrvatsku u Europu, a danas misle da ne treba cuvati tu toleranciju, misle da se danas treba vratiti u stanje tokom devedesetih i obnavljati retoriku devedesetih", rekao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritiku je uputio i vladajucoj stranici. "Nazalost ovi nasi nespretni partneri, na vlasti, nikako da se opamete i shvate da vlast nije samo u tome da je imas, nego da je spretno, umjesno i uspjesno vodis i radis sto je moguce manje gresaka, ako vec ne mozes uraditi neki veliki pomak“, rekao je Pupovac, koji smatra da stanje jest takvo da ne moze biti velikih pomaka.

Ali, rekao je, treba ocekivati od ove Vlade pristojno vladanje, u kojem ce narod vidjeti da cijene njegov tezak polozaj, muku. "To se ocekuje od Vlade i mi to ocekujemo od nasih partnera, s kojima smo danas na ovoj zajednickoj listi, jer je to uobicajeno ponasanje stranaka ljevice, kamo mi spadamo", rekao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pupovac je rekao da bi njegovim izborom u Europski parlament, u kojemu se, kazao je, donosi tri cetvrtine svih hrvatskih zakona, biraci omogucili da se cuje glas tolerancije i postivanje nacionalnih manjina koji ce predstaviti Hrvatsku kao zemlju koja s drugim narodina na prostoru bivse Jugoslavije moze razvijati dobre odnose i suradnju.

Rekao je da ce, ako bude izabran, njegov glas u tom parlamentu biti i glas protiv narastajuce nejednakosti izmedu bogatih i privilegiranih s jedne i sve siromasnijih s druge strane, glas protiv surovosti kapitala, protiv slobode koja se svodi na slobodu kapitala umjesto prava da se radi i osigura zastita zdravlja i dostojanstvene starosti za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo nezavisnost, ustav, zastavu, ali nismo stvorili pretpostavke da nasi gradani budu ravnopravni sa drugim gradanima Europske unije. Takva se Europa mora mijenjati", rekao je Pupovac. Najavio je i svoje zalaganje u kohezijskim projektima, posebno za ravnopravan razvoj svih krajeva u Hrvatskoj.

Bude li izabran, posebno ce, rekao je, pomoci da se od velikih sredstava kojima zastupnik raspolaze u svom radu, angaziraju mladi predstavnici srpske zajednice u Hrvatskoj i time steknu iskustvo i vjestine upravljanja i bavljenja politikom. "Od ogromne je vaznosti da imamo generaciju koja ce biti pripremljena da vodi javne i drzavne poslove, naucena po najboljim mogucim kriterijima", kazao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo