kestenijada na Hrastovačkoj gori /

Naporna kestenijada za HGSS-ovce: ista žena dvaput se u razmaku od nekoliko sati izgubila na gori

Image
Foto: HGSS

'Ne znamo što je to u kestenima ali nešto je opako dobro kad te dva puta traže u istom danu', napisali su iz HGSS-a na društvenim mrežama nakon radnog vikenda na Hrastovačkoj gori

18.10.2017.
12:35
HGSS
VOYO logo

Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je u utorak na društvenim mrežama izvještaj o intervencijama tijekom vikenda na kestenijadi na Hrastovačkoj gori. "Ne znamo što je to u kestenima, ali nešto je opako dobro kad te dva puta traže u istom danu", objavljeno je na Facebook stranici HGSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, dok se održavala kestenijada na Hrastovačkoj gori, HGSS je dobio dojavu da je nestala jedna ženska osoba, a nakon svega nekoliko sati, istoj ženi ponovno nije bilo traga ni glasa te je iznova pokrenuta potraga.

Prvi put je nestala oko 12 sati dok je grupa planinara iz udruge "Lipa" brala kestenje na planinarskoj stazi između sela Hrastovica i vrha Cepeliš. Žena je pronađena nakon 30 minuta te je prevezena na vrh. Oko 16:30 sati, HGSS dobiva dojavu o nestanku iste osobe. Potraga je trajala 45 minuta i žena je ponovo vraćena grupi planinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nažalost, intervencijama nije bilo kraja. Na šumskoj cesti jedna je osoba zatražila pomoć u pronalasku osobnog automobila. Osoba je bila vidno dezorijentirana i nije znala u kojem se smjeru kreće. Ubrzo je prebačena do automobila.

Na Hrastovačkoj kestenijadi ovog je vikenda sudjelovalo 300-tinjak planinara i ljubitelja prirode, a sve je završilo u duhu stare izreke "Sve je dobro što se dobro svrši".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike