TRAŽE REFERENDUM / Pulski Možemo! naručio anketu: '73 posto građana protiv izgradnje hotela na području Lungomare'

Image

Da bi Grad Pula trebao provesti referendum o izgradnji hotela na području Lungomare smatra 61,7 posto ispitanika

21.4.2022.
16:30
VOYO logo

Čak 73,1 posto Puležanki i Puležana koji bi izašli na referendum je protiv izgradnje hotela na području Lungomare na mjestu današnjeg velikog nogometnog igrališta i teniskih terena, pokazuju rezultati ankete koju je za političku platformu Možemo! provela agencija za istraživanje tržišta i javnog mnijenja Ipsos, izvijestili su iz platforme Možemo!

"Zajednički prostor Lungomare koji svi dijelimo nije nešto s čime naši sugrađani i sugrađanke žele trgovati, već žele da im i dalje ostane na uživanje. To su sada dokazali i rezultati ankete. Većina Puležanki i Puležana smatra kako je o hotelu potrebno provesti referendum, a gotovo tri četvrtine Puležanki i Puležana bi na tom referendumu glasalo protiv izgradnje hotela na Lungomare. To je velika i važna poruka svim vijećnicima u Gradskom vijeću Grada Pule, a posebno gradonačelniku Filipu Zoričiću: Puležani žele referendum i na njemu je da referendum omogući", istaknula je Dušica Radojčić, predsjednica gradskog vijeća Pule i Možemo! Pula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOST POTVRDIO /

'Naše dvije referendumske inicijative prikupile su dovoljan broj potpisa. Želimo graditi čvrst raketni štit nad demokracijom'

Image
MOST POTVRDIO /

'Naše dvije referendumske inicijative prikupile su dovoljan broj potpisa. Želimo graditi čvrst raketni štit nad demokracijom'

61 posto ispitanika smatra da bi trebalo provesti referendum

Od ispitanih, 24 posto podržava izgradnju hotela, dok 2,9 posto ne zna ili nije sigurno.

Da bi Grad Pula trebao provesti referendum o izgradnji hotela na području Lungomare smatra 61,7 posto ispitanika, dok je protiv provedbe referenduma 33,5 posto, a onih koji ne znaju, odnosno nisu sigurni je 4,8 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje "Koliko je vjerojatno da biste Vi osobno izašli i glasali na referendumu kada bi se on održavao naredni vikend", 54,3 posto ispitanih izjasnilo se da bi sigurno glasali, 24,5 posto izjasnilo se kako bi vjerojatno glasali, 5,8 posto vjerojatno ne bi, 13 posto sigurno ne bi, a 2,4 posto ispitanih ne zna ili nije sigurno.

Uskoro kreću u kampanju prikupljanja potpisa

Radojčić je istaknula kako je iznimno zadovoljna rezultatima provedene ankete i najavila kako će pulski Možemo!, ako Gradsko vijeće Grada Pule ne podrži održavanje referenduma, uskoro krenuti u kampanju prikupljanja potpisa za njegovo održavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anketa je provedena od 6. do 8. travnja 2022. godine, na slučajnom, dvo-etapno stratificiranom, reprezentativnom uzorku od 501 ispitanika starijih od 18 godina s prebivalištem u Puli, stoji u priopćenju platforme Možemo!.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo