'PLENKOVIĆA JE ZVAO SOTONOM' / Žestoka svađa! Puljak optužila Zekanovića da je najpoznatiji žetončić u Hrvata, on joj uzvratio: 'Bračni par Muljak ih zovu'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Puljak je rekla da je Zekanović svojedobno sa saborske govornice Plenkovića zvao sotonom, a da danas 'veliča velikoga vođu'

13.6.2023.
11:35
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Hrvoje Zekanović i Marijana Puljak, saborski zastupnici iz redova vladajuće većine i oporbe, sučelili su se jutros u HTV-ovoj emisiji Studio 4, javlja HRT. Upitana o mogućem izbornom savezu s Možemo! i SDP-om Puljak nije dala konkretan odgovor, rekavši da će o tome odlučivati u rujnu te da su zainteresirani za suradnju sa svim političkim opcijama koje neće surađivati s HDZ-om.

Podsjetila je na njihovu devizu "Ili HDZ ili Hrvatska", što je zasmetalo Zekanoviću, koji im je spočitnuo manjak konstruktivnosti i jasne politike. "Ne znaju upravljati sustavima. Ja mislim da bi trebalo biti 'Hrvatska ili obitelj Puljak' - mislim, naravno, na supružnike Puljak, ne na ostale", rekao je Zekanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da najviše udara po ljevici, ali da medijima odgovara kad udara po "nevjerodostojnoj desnici, koja nije desnica", dodajući da Most nije desna stranka.

Image
INCIDENT U SABORU /

Nakon blamaže s mobitelom, Zekanović želio pričati o umjetnoj inteligenciji, ali smetala mu je Selak Raspudić: 'Izađite van!'

Image
INCIDENT U SABORU /

Nakon blamaže s mobitelom, Zekanović želio pričati o umjetnoj inteligenciji, ali smetala mu je Selak Raspudić: 'Izađite van!'

'Najpoznatiji žetončić'

Puljak je Zekanovića nazvala "najpoznatijim žetončićem u Hrvata". "Vrlo dobro radi svoj posao. Rezultati pokazuju da je, čini mi se, drugi najomraženiji političar u Hrvatskoj", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam drugi, nego treći. Prvi je (predsjednik ZoranMilanović, njezin Milanović", uzvratio je Zekanović.

Puljak je rekla da Centar radi vrlo ozbiljno i surađuje sa stručnjacima, da u Splitu uvode red i jednaka pravila za sve, te da to žele primijeniti u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zekanović je reagirao na izjavu o žetončiću. "Bilo bi ružno kad bih ja nazvao, kako vas zovu u Splitu, obitelj Muljak. Bračni par Muljak ih zovu, jasno je zbog čega. Ali to je ispod razine, tako da vas neću zvati Muljcima, iako to govore građani Splita", rekao je Zekanović.

Rekao je i da su se Puljak i Orešković svadile jer su obje htjele biti premijerka. "Ja sam slušao kako se ova jadna... Ma neću sad, slučajno sam čuo", rekao je Zekanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Plenkovića je zvao sotonom'

Zekanović je Centar nazvao strankom ekstremne ljevice čija su jedina politika "gay parade, genderizam..." i koja nema veze s političkim centrom. "Oni bi bili prvi koji bi sutra bili žetonizirani od strane vladajućih. Kada bi njih Andrej Plenković kojim slučajem pozvao u vladajuću većinu, pa oni bi prvi to prihvatili", rekao je Zekanović.

Puljak je uzvratila rekavši da je Zekanović svojedobno sa saborske govornice Plenkovića zvao sotonom, a da danas "veliča velikoga vođu". Zekanović je rekao da nikad nikome u Saboru nije rekao da je sotona, a govoreći o nacionalizmu s početka debate podsjetio je da je suprug Marijane Puljak, gradonačelnik Splita Ivica Puljak, pjevao ustaške pjesme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zekanović je rekao i da premijer Plenković u odnosu na političku konkurenciju ima puno više talenata te da radi ozbiljnu politiku.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo