KOJA KAO HENDRIX / Psihodelični jukebox novovalnog genijalca

Image
Foto: Martina Popovcic/PIXSELL

Najbliže svom velikom uzoru stigao je upravo kao predvodnik hobi supergrupe Trese.lupa.udara u kojoj bas mijenja električnom gitarom i iz nje izvlači duge, naglašeno psihodelične solaže obilno koristeći tremolo i wah pedalu.

20.12.2013.
12:59
Martina Popovcic/PIXSELL
VOYO logo

Koja je oduvijek volio Jimija Hendrixa, što je potvrdio i koncertom održanim u četvrtak u Vintage Industrial Baru.

Najbliže svom velikom uzoru stigao je upravo kao predvodnik hobi supergrupe Trese.lupa.udara u kojoj bas mijenja električnom gitarom i iz nje izvlači duge, naglašeno psihodelične solaže  obilno koristeći tremolo i wah pedalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi bend, u kojem je matični intrument prepustio Švabi iz Električnog orgazma, stigao je u Zagreb kako bi, barem prema najavama, izvodio glazbu iz filma "Kako je propao rokenrol".

Svakom tko je gledao taj legendarni omnibus bilo je jasno da te najave nisu baš istinite, s obzirom da je Koja za isti napisao tek nekoliko pjesama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trese, lupa, udara", "Crveno" i  "Nećemo" očekivano su izazvale najjaču reakciju publike iako su sasvim solidno bile primljene i obrade u rasponu od space-rock ludila Hawkwinda (Lemmyjeva "Silver Machine") do glam-rocka i "20th Century Boy" T.Rexa.

Dio koncerta, istini za volju, djelovao je kao da Koja i ekipa ni ne primjećuju da je netko ispred njih, odnosno kao da i nisu na koncertu, već na običnoj probi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se posebno isticalo u improviziranim instrumentalima poput laganog bluesa donekle nalik "Since
I've Been Loving You" Zeppelina, kao i u divljim krešendima kojima su završavali većinu stvari.

Samim time, ovaj rock jukebox nije uvijek bilo najlakše slušati, no čak i u najslabijim trenucima koncert su izvlačili nevjerojatnim guštanjem koje je izlazilo iz gotovo svakog tona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo bi stvarno interesantno poslušati autorske skladbe ovog neobičnog sastava, zbog čega se nadam da će uskoro dogovoriti i ulazak u studio ili barem snimiti neki od živih nastupa. 




Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo