PSIHIJATAR ZGROŽEN SMRĆU MLADOG ZATVORENIKA: / 'To se moralo vidjeti s Marsa. Kako to nitko u sustavu nije prepoznao?

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija, Miranda Cikotić

Jezive detalje otkrio je i cimer preminulog Kristiana

29.8.2019.
22:51
Pixsell/Ilustracija, Miranda Cikotić
VOYO logo

Kristian Vukasović, prije tri tjedna u komi je dovezen u splitski KBC iz zatvora na Bilicama gdje je 18-godišnji mladić s mentalnim i tjelesnim oštećenjima preminuo.

Patolog koji je obavljao obdukciju tvrdi da je Vukasović preminuo od psihičke smrti, odnosno da se radi o smrti nastaloj zbog straha, neispavanosti, stalnog psihičkog rastrojstva te ekstremnih okolnosti kojima je bio izložen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za zatvorenika koji je neko vrijeme s Vukasovićem dijelio ćeliju, nema sumnje – ubio ga je sustav koji se na njemu iživljavao.

„Teško se nosio sa situacijom, a tamo su ga stalno ''trpali'' raznim tabletama. Sustav je rješenje vidio u tabletama i to iznimno jakim. Napravili su od njega zombija. On više nije bio u stanju čak niti se pomokriti u WC školjku. Onako izgubljen, pomokrio bi se posvuda. Nije mogao vezice na obući zavezat", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CIMER IZ ZATVORA DEČKA KOJI JE UMRO OD STRAHA: /

'Konstantno su ga drogirali tabletama. Napravili su od njega zombija'

Image
CIMER IZ ZATVORA DEČKA KOJI JE UMRO OD STRAHA: /

'Konstantno su ga drogirali tabletama. Napravili su od njega zombija'

To se moralo vidjeti iz Marsa

Slično je komentirao i Ante Bagarić, psihijatar Klinike za psihijatriju Vrapče. Nije želio detaljno analizirati slučaj s kojim nije upoznat, no zgrožen je da mladić koji je bio pod tolikim pritiskom da je od straha i umro nije liječen.

"Ja sam iznenađen da nitko u sustavu nije to prepoznao, to se moralo vidjeti s Marsa. Ako je sve točno, onda je to jedna grozna stvar da odgovorne osobe na to nisu registrale i nisu postupile promptno", upozorava dr. Bagarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izražavajući žaljenje zbog smrti Kristiana Vukasovića (18) koji je umro u splitskom KBC-u gdje je dovezen u komatoznom stanju iz istražnog zatvora Bilice, ministar Dražen Bošnjaković rekao je u četvrtak u Splitu da je razgovarao sa zaposlenicima i zatvorenicima u Bilicama, a kompletni službeni nalaz obdukcije pokazat će što je točan uzrok smrti.

Napominje da je Vukasoviću, prije nego je prevezen u bolnicu, pozlilo tijekom noći, a u razgovoru sa zatvorenicima iz njegove sobe je doznao kako su tijekom noći čuli nekakve glasne zvukove. Pozvali su pravosudne policajce nakon čega je stigla Hitna pomoć koja je mladića prevezla u splitski KBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Bošnjaković ponovio je da se čeka kompletan službeni obdukcijski nalaz kako bi vidjeli što se točno dogodilo. Dodao je kako se on danas u zatvoru nije uvjerio da je Vukasović bio maltretiran, da se prema njemu neljudski postupalo ili da su zatvorenici prema njemu bili grubi.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo