NEĆE SE DOBRO PROVESTI NAKON OVOGA... / Prvo je napadao goste, a onda je uslijedio kaos: Nasrnuo na zaštitara, pao na policajku i slomio joj nogu pa divljao u stanici

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zbog navedenog incidenta, moglo bi ga snaći dosta kazni

2.1.2024.
13:08
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

PU varaždinska izvijestila je o incidentu koji se dogodio proteklog tjedna. Kako javljaju, u petak, 29. prosinca, oko 23 sati u jednom ugostiteljskom objektu u Ivancu, 36-godišnji muškarac je narušavao javni red i mir, na način što je verbalno i fizički napao goste u objektu.

Po dolasku zaštitara, navedeni je započeo vrijeđati jednog od njih, a potom i fizički nasrnuo na njega. Zaštitari su ga nakon toga savladali, izveli iz ugostiteljskog objekta te zadržali do dolaska policijskih službenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dolasku policijskih službenika, 36-godišnjak je ponovno nasrnuo na istog zaštitara u namjeri da ga udari. Radi sprječavanja napada na zaštitara i savladavanja aktivnog otpora, policijski su službenici nad istim uporabili sredstva prisile - tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. 

POGLEDAJTE VIDEO: Policija uzvraća udarac - zaplijenili luksuzne aute kriminalcima pa ih dali sami sebi! Jurilice pregledao i ministar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srušio policajku

Muškarac se pritom pokušavao oteti iz zahvata te je uslijed otimanja došlo do pada policijske službenice na asfaltirani nogostup i pada 36-godišnjaka na njezinu nogu. Policijska službenica je zadobila ozljede noge u vidu frakture te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nakon uporabe sredstava prisile, 36-godišnjak je priveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a zbog ozljeda zadobivenih prilikom narušavanja javnog reda i mira i postupanja od strane zaštitara, pregledan je po liječniku ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog navedenog incidenta, moglo bi ga snaći dosta kazni. Naime, policija je izvijestila da će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te kaznena prijava za kazneno djelo  Prisile prema službenoj osobi.

Nadalje, nad istim se provodi kriminalističko istraživanje i za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari, zbog oštećenja u prostoriji za zadržavanje, uslijed udaraca rukama po drvenoj zidnoj oblozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo