rezultati za 2021. / Prvi rezultati državne mature: Hrvatski i biologija lošiji nego lani, matematika bolja. 18 maturanata prepisivalo, a 7 koristilo mobitel

Image
Foto: Ilustracija/Borna Filic/PIXSELL

Iz matematike je ove godine čak 1927 manje negativnih ocjena

14.7.2021.
14:10
Ilustracija/Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Objavljeni su prvi neslužbeni rezultati državne mature. Ovogodišnje maturante obilježile su dvije školske godine korone i potresa, a zbog toga i nastave na daljinu.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je da su maturanti ove godine bolje napisali matematiku, fiziku, kemiju i engleski jezik. Iz matematike je ove godine čak 1927 manje negativnih ocjena. Rezultati hrvatskog jezika i biologije su lošiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispiti su poništeni za pedesetak maturanata. Sedam maturanata koristilo je mobitel, a 18 prepisivalo. Njima su svi ispiti u ovom roku poništeni i mogu izaći na jesenski rok.

Od izbornih predmeta najviše maturanata odabralo je fiziku. Na ispitima je bilo 14 posto negativnih ocjena, a ukupan broj ocjena na ispitima je 1918. 

O privremenim rezultatima Državne mature 2020., na kojoj je ispite prijavilo 31 779 pristupnika izvijestio je Vinko Filipović, v.d. ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada, najgori rezultati u povijesti polaganja državne mature ostvareni su 2019. godine kada je gotovo 9000 učenika palo maturu, gotovo svaki četvrti maturant. 

Image
na kraju školske godine /

Fuchs: Hrvatska u europskom vrhu po nastavi održanoj uživo

Image
na kraju školske godine /

Fuchs: Hrvatska u europskom vrhu po nastavi održanoj uživo

Kada se u pogledaju prošlogodišnji rezultati, maturu je u 2020. palo 460 gimnazijalaca (3,9 posto). A čak 5627 (37,8 posto) učenika strukovnih škola palo je neki od obveznih predmeta na državnoj maturi u 2020 godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo