pao je crni rekord /

Prvi put Hrvatska dobiva posebnu karantenu za studente, u nju će već danas stići prvi korisnici

Svi žele izbjeći potpuni lockdown, a nove mjere na snagu bi trebale stupiti idući tjedan.

8.10.2020.
21:25
VOYO logo

Crni rekord je pao - novozaraženih je nikad više. 542, a najviše u gradu Zagrebu. Cijeli dan Stožer provodi na sastancima, od onih s crkvenim vlastima do onih s gradskim, kako bi se definirale nove smjernice obrane od epidemije.
Prvi put Hrvatska dobiva posebnu karantenu za studente. U nju će već danas stići prvi korisnici. 

Upalio se novi alarm - 542 novoboljelih u jednom danu, najviše od početka pandemije pa stižu i nove mjere. 

Obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima i otvorenim gdje nije moguće izbjeći kontakt. Razgovara se o ograničenju okupljanja. Razgovara se i češćim i strožim kontrolama provođenja odluka koje donosi Stožer.

Zbog velikih brojki Nacionalni stožer sastao se s premijerom, ali i stožerom grada Zagreba koji je sa 126 novih slučajeva današnji rekorder.

Među novooboljelima su i studenti. Zato se otvara karantena - 7. paviljon Grada mladih je spreman - osmero stranih studenta od danas će boraviti ovdje - dvoje su covid pozitivni, a ostali su kontakti.

Imaju osigurana tri obroka, sve higijenske potrepštine. Osiguran im je internet tako da mogu pratiti nastavu i komunicirati sa svojim roditeljima.

Svaka soba ima i odvojeni sanitarni čvor. O njima će se 24 sata na dan brinuti medicinska sestra koja će biti u susjednom paviljonu. Na raspolaganju su i djelatnici Crvenog križa.

Odmah nakon Zagreba po broju novooboljelih slijedi Osječko-baranjska županija. Obavili su rekordnih 429 testiranja, od čega je 56 pozitivnih. I ovdje su sve bliže donošenju novih mjera. 
One mogu biti ograničavanje javnih okupljanja što će biti na zadovoljstvo ili nezadovoljstvo naših sugrađana, ali zato pozivamo na pridržavanje svih propisanih mjera.

Svi žele izbjeći potpuni lockdown, a nove mjere na snagu bi trebale stupiti idući tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo