'ON JE OKRIVLJENIK' / Obitelj poginulog Šarića: 'Užasnuti smo intervjuom Banožića, primorani smo iznijeti istinu'

Image
Foto: Davor Javorovic / Pixsell, Facebook

Mario Banožić je prije svega okrivljenik i kao takav nije dužan govoriti istinu, a naše pisano obraćanje hrvatskoj javnosti će uslijediti sutra, poručuje odvjetnik obitelji

20.5.2024.
19:53
Davor Javorovic / Pixsell, Facebook
VOYO logo

Nakon što je bivši HDZ-ov ministar obrane Mario Banožić, optužen za izazivanje prometne nesreće u kojoj je život izgubio 41-godišnji vozač i otac dviju djevojčica Goran Šarić, dao intervju RTL-ovom Andriji Jarku prvi put nakon nesreće gdje je otkrio osjeća li se krivim, je li poznavao poginulog Šarića i kako će se braniti javnost je ostala šokirana. Stigla je i prva reakcija odvjetnika obitelji Šarić, Hrvoja Šutala za RTL koju prenosimo u cijelosti.

Image
TRAGIČNA NESREĆA /

Prvi javni istup Banožića izazvao skepsu. Prometni stručnjak: 'Sve je to čudno. Dvije teze ne stoje'

Image
TRAGIČNA NESREĆA /

Prvi javni istup Banožića izazvao skepsu. Prometni stručnjak: 'Sve je to čudno. Dvije teze ne stoje'

"Kao punomoćnik obitelji Šarić, prije svega se želim zahvaliti na mogućnosti da se čuje i druga strana priče, to jest oštećene obitelji. Do jučerašnjeg dana nismo željeli puniti medijski prostor s našom boli i tugom, ali užasnosti intervjuom okrivljenog Maria Banožića,  primorani smo iznijeti istinu.  Naime, Mario Banožić je prije svega okrivljenik i kao takav nije dužan govoriti istinu, a naše pisano obraćanje hrvatskoj javnosti će uslijediti sutra. Srdačan pozdrav, stoji u odgovoru za RTL televiziju odvjetnika obitelji Šarić, Hrvoja Šutala iz Zajedničkog odvjetničkog ureda Glavaš & Šutalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Banožić je između ostalog u intervjuu ustvrdio da nije konzumirao alkohol iako mu je izmjereno 0,20 promila. "0,00 je kod mene bilo alkohola", kazao je Banožić.

"To medicinska struka mora objasniti. Koliko sam ja uspio naknadno to ispratiti, riječ je o etilnom alkoholu koji dolazi iz sredstva koje u biti služi za vađenje krvi kao dezinfekcija. Što se tiče nalaza, ne možemo reći da je on lažan. On je kao takav postojao u medicinskoj dokumentaciji, ali to nije alkohol koji je izvađen iz moje krvi. To je znači alkohol koji je donesen na tijelo s ciljem dezinfekcije. Nije istina da sam na ikakvim lumpovanjima bio tu noć. Dakle, ja sam bio potpuno trijezan, bio sam potpuno sabran kao i svako jutro kad se ustajem i ne sjedam jednostavno u auto, a pogotovo taj dan kad ću imati oružje u rukama", dodao je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo