RAVNATELJICA SE NIJE POJAVILA / Prva od tri najavljene komemoracije: Koordinacija židovskih općina odala počast žrtvama jasenovačkog logora

Image
Foto: Marina Barukčić/Vijesti.hr

Na današnjoj komemoraciji bili su Pupovac, Josipović, Z. Pusić, Čačić, Radin, izraelska veleposlanica...

15.4.2016.
12:08
Marina Barukčić/Vijesti.hr
VOYO logo

JASENOVAC - Molitvom za mrtve i stavljanjem simboličnih kamenčića podno spomenika "Cvijet" u Jasenovcu, u petak je počela komemoracija za žrtve tamošnjeg ustaškog koncentracijskog logora, koju organizira Koordinacija židovskih općina, kao prvu od tri najavljene komemoracije u Jasenovcu.

Počast žrtvama ustaškog logora došli su, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca, dati i predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac i saborski zastupnik SDSS-a Mile Horvat, bivši hrvatski predsjednik, čelnik stranke Naprijed Hrvatska! - progresivni savez Ivo Josipović te Zoran Pusić u ime Antifašističke lige RH.  U Jasenovac je počast žrtvama došao dati i predsjednik Narodne stranke - Reformista Radimir Čačić, kao i nezavisni saborski zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počast su odali i vijence položili i austrijski veleposlanik u RH AndreasWiedenhoff, izraelska veleposlanica u RH Zina Kalay Kleitman te predstavnici veleposlanstava Nizozemske, Njemačke, Francuke, Kanade, SAD-a i Srbije.  

Službena komemoracija žrtvama jasenovačkog logora, koju organizira Javna ustanova spomen-područje (JUSP) Jasenovac, održat će se za tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Javne ustanove spomen-područje (JUSP) Jasenovac Nataša Jovičić ne nazoči današnjoj komemoraciji, a iz JUSP-a je novinarima rečeno da je ravnateljica u Požegi, na sastanku s požeškim biskupom Antunom Škvorčevićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo