Novi misterij / Provjerio rutu kojom je Matej Periš trčao i pita: 'Zašto je kapija baš tu noć bila otključana, a inače je zaključana?'

Image
Foto: screenshot

Na videu su rekonstruirali trčanje Mateja ulicama Beograda i otkrili da je istrčao iz školskog dvorišta i mahnuo. Je li tamo bio čuvar i postoji li on?

15.2.2022.
18:05
screenshot
VOYO logo

Više od mjesec dana i dalje nema traga za nestalim Splićaninom Matejom Periš (27), a policija ga i dalje traži. S odmakom vremena, sve više je spekulacija i teorija što se s njim dogodilo, čak su se pokrenule privatne inicijative u kojima mnogi provjeravaju i najmanje detalje vezane za kobnu noć kada je Matej nestao.  

Sada je pažnju privukao video na kojem mladić ponavlja rutu kojom se Matej kretao u kobnoj noći i koju su službeno objavili policajci. Srbijanski MUP rekonstruirao je njegovo kretanje temeljem snimki nadzornih kamera na beogradskim ulicama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na najnovijem videu rekonstrukcije Matejeva kretanja, mladić je uočio nekoliko nelogičnosti i postavio zanimljiva pitanja. Naime, kamere su uhvatile trenutak kada je Matej istrčao iz školskog dvorišta kroz nešto što nalikuje prolazu. Čini se da Matej prolazi kroz prolaz lako, da nema nikakvih prepreka. 

Image
potraga još traje /

Otac nestalog Mateja priznao: 'Očekivanja koja su bila na početku su bila drukčija nego sada...'

Image
potraga još traje /

Otac nestalog Mateja priznao: 'Očekivanja koja su bila na početku su bila drukčija nego sada...'

No kada je mladić na najnovijem videu pokušao ponoviti Matejevo kretanje, otkrio je da je prolaz koji vodi iz školskog dvorišta zapravo betonski luk sa željeznom ogradom, odnosno kapijom i to zaključanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na snimci (Matej op.a) istrčava lagano, kao da nema prepreka. Mi smo provjerili kapije, ali su bile zaključane nekoliko dana. Misterija je zašto je kapija tu noć bila otključana? Kako je baš tu noć kapija bila otključana, a drugim danima je zaključana", pita se na videu mladić pokazujući da su željezna vrata, odnosno kapija, zaista zaključana. 

"Na snimci se vidi kako on prolazi bez ikakve prepreke, nije je ni preskočio (kapiju op.a)", govori mladić na videu koji potom pokazuje prozor prema kojem je Matej, navodno, mahao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: screenshot

(Screenshot; prozori prema kojima je Matej navodno mahnuo)

"Postavlja se pitanje je li noćni čuvar možda razgovarao s momkom (Matejem opa.a) i možda on nešto zna", pitao je mladić u videu ali je odmah i dodao da nema informaciju ima li uopće škola čuvara koji bi bio u prostorijama škole kada je Matej prolazio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je samo jedan u nizu serijala videa u kojima pokušavaju ponoviti Matejevo kretanje i koji izazivaju pažnju, ali i mnogobrojne komentare. 

Podsjetimo da se u sve uključila i hrvatska policija čiji su predstavnici dva puta bili u Beogradu. Posljednjih dana policija je krenula i za mogućim tragom da je Matej viđen u Njemačkoj u Mü​nchenu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neimenovana manekenka, navodno hrvatskog porijekla, napisala je na Instagramu da je srela muškarca u Mü​nchenu koji je "isti Matej".

"Upravo sam se susrela s osobom koja izgleda isto kao on, tri puta u centru Münchena", napisala je manekenka misleći na Mateja Periš. Pitala je zna li netko koliko je on visok te je navela da je osoba, koju je vidjela, njene visine, oko 183 centimetra, možda i viši. Navodno ga je vidjela ispred bivšeg restorana "Opatija" gdje je dizao novac s bankomata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matejev otac Nenad Periš potvrdio je da je i do njega stigla ta informacija, a da je on kontaktirao srpsku policiju. 

"Jedino što mogu kazati je to da sam kontaktirao srbijansku policiju, koja je o svemu odmah izvijestila hrvatsku policiju, a oni su kontaktirali njemačku policiju. Još uvijek nemam nikakvog odgovora na tu informaciju iz Münchena", rekao je Nenad Periš prije tri dana. Dodao je i to da je Matejeva putovnica kod kuće u Splitu, dok je osobna iskaznica kod njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve mi to daje sumnju da se radi o nekoj drugoj osobi koja podsjeća na Mateja, jer zaista ne znam kako bi Matej uspio doći iz Beograda u ​München bez osobnih dokumenata", pojasnio je Nenad Periš novinarima Slobodne Dalmacije. Dodao je i to da ne zna tko je manekenka koja ga je "vidjela" u Münchenu, da je o svemu doznao iz medija, kao i svi drugi. 

Novih pomaka u istrazi nema, Mateja nema već 43 dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video u kojem ponavljaju trasu kojom je prolazi Matej P

Tekst se nastavlja ispod oglasa

eriš: 

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo