godišnji u tijeku / Provjerili smo gdje ljetuju Plenkovićevi ministri i kad se vraćaju na Markov trg

Premijer poručuje da s Hvara dežura u Banskim dvorima, a mi smo provjerili kada se vraća na Markov trg i gdje odmaraju njegovi ministri

14.8.2017.
18:45
VOYO logo

Morske kulise u Jelsi na Hvaru zamijenile su zagrebačke Banske dvore.

"Nema vam odmora kad ste na ovim dužnostima. Postoji li netko dežuran u Banskim dvorima? Postoji, ja sam dežuran. U Banskim dvorima? Molim? U Banskim dvorima je dio mog tima", kaže premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svečanu sjednicu Općinskog vijeća s premijerom je stigla i ministrica Žalac

"Stignem se odmoriti, hvala vam na pitanju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

…jer članovima Vlade godišnji odmor završava tek idući četvrtak.

"Prvo što radimo 24. kolovoza, poslije sjednice Vlade, potpisujemo ugovore vrijedne oko milijarde kuna iz EU fondova tako da praktički možda smo danas ovdje na otoku, ali odmora nema", kaže ministrica regionalnog razvoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No godišnji je svima započeo, jedino nas Tomo Medved uvjerava da radi u zgradi ministarstva branitelja, no pred kamere ne želi. 

HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar odmara u apartmanskom naselju pokraj Poreča. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na Pagu, a u Novalji je ministar zdravlja MilanKujundžić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar pravosuđa DraženBošnjaković u Biogradu na moru, a ministar državne imovine GoranMarić ljetuje u kući u Živogošću. Ministrica obrazovanja BlaženkaDivjak trenutno odmara u unutrašnjosti, u rodnom Varaždinu.

"Gdje ja ljetujem? Znate da sam pokraj Rijeke, sve ste to čuli, vidjeli, pitajte RTL, oni znaju", poručio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo izvjestili, krajem prošlog tjedna premijer je s obitelji stigao u državnu vilu Costabela, smještenu između Rijeke i Opatije u kojoj su ljetovali i ZoranMilanović, ali i Tihomir Orešković koji je na troškove potrošio 100-ak tisuća kuna. Plenković je zato uoči odlaska poručio da će troškove, za sebe i svoju obitelj podmiriti iz vlastitog džepa.

Povratak, pa i punjenje potpuno praznog parkinga ispred Banskih dvora očekuje se za deset dana jer je iduća sjednica Vlade zakazana za 24. kolovoza. Posljednja je ovdje održana 27. srpnja, a nakon toga uoči Oluje u Kninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon današnjeg cjelodnevnog boravka na Hvaru premijer bi odmor s obitelji trebao nastaviti u Vili Costabela. 

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo