Prosvjednici palili članske iskaznice HDZ-a

Oko tisuću prosvjednika šetalo je vinkovačkim gradskim središtem, uzvikujući parole protiv vlade i HDZ-a, a jedna je žena poderala i zapalila člansku iskaznicu HDZ-a.

9.3.2011.
22:15
VOYO logo

Iako su vinkovačke vlasti zabranile i odredile kao mjesto prosvjeda malonogometno igralište Lokosi, nekoliko stotina prosvjednika, prema nekim procjenama od 400 do 500, točno u 17 sati se okupilo u pješačkoj zoni i održalo prosvjed koji je, osim jednog izgreda, protekao mirno i završio šetnjom prosvjednika vinkovačkim ulicama uzvikujući poruke, najviše premjerki, ali i drugim dužnosnicima na vlasti. U samom početku, protivnik prosvjeda za kojega su neki rekli da ima ''dobru mirovinu i njemu je dobru uz HDZ'', napao je verbalno sudionike prosvjeda okomivši se na one koji su nosili transparente pa je umalo došlo do tučnjave.

Uzavrele strasti su smirili seljaci koji su upravo pristigli dati potporu prosvjedu i pozvali nazočne na potporu seljačkim prosvjedima jer ''mi ne želimo poticaje iz džepova građana'' kako je rekao Tomislav Pokrovac. Izazivača izgreda policija je odvela i prosvjed je mirno nastavljen uz nekoliko desetaka interventnih i isto toliko običnih policajaca koji su bili na nekoliko punktova na Trgu bana Šokčevića i okolnim ulicama, ali nije bilo razloga za interveniranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizator prosvjeda, Branimir Puškarić Busola je rekao kako na svakom koraku u Slavoniji vidi siromaštvo ljude koji kopaju po kontejnerima i traže plastične boce da bi preživjeli.

''Želimo novu Hrvatsku, a ovi lopovi su uništili Hrvatsku. Moram se sramiti što svaku kunu moram tražiti od roditelja i pred djevojkom jer joj ne mogu platiti kavu'', rekao je Puškarić na što su okupljeni uzvikivali ''Lopovi!''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogli su se vidjeti transparenti ''Tražimo proglašenje elementarne nepogode zbog HDZ-ova upravljanja Hrvatskom'', ''Slavonija, jadna naša prelila se čaša, Čobi je sve širi dok hladan vjetar piri'', ''Impotentnoj Vladi se 'diže' narod''.

Jedna žena je demonstrativno poderala i spalila člansku iskaznicu HDZ-a. U prosvjednoj šetnji, prosvjednici su prošli kraj sjedišta HDZ-a , SDP-a i HSS, a na kraju ispred Poglavarstva i izvikivali ''Odlazite, bando lopovska''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Čakovcu 50-ak , u Zadru 400, a u Karlovcu 500 prosvjednika

Putem Facebooka organiziran je i prosvjed u Čakovcu na kojem se okupilo 50-ak nezadovoljnih građana, dok je u Zadru prema nekim procjenama bilo oko 400 građana.

''Mito i korupcija'', ''ZERP'', ''Rasprodaja zemlje'', ''HDZ – ovce'', ''SDP – ovce'', ''HSS – ovčetine'', ''Nemamo za transparent'', samo je dio poruka koje su prosvjednici iz Zadra i Čakovca poručili političarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201011220227004-Više o temi Prosvjedi

Vezani članci:

arti-201103090650006 arti-201103080804006 arti-201103080694006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo