'KUR*VO CRVENA!' / Prosvjednici napali Sandru Benčić i Ivanu Kekin: Umalo je došlo i do naguravanja

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dok su prosvjednici dočekali zastupnike Mosta pljeskom, Sandru Benčić i Ivanu Kekin iz platforme Možemo! su verbalno, a umalo i fizički napali

15.12.2021.
15:55
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Na Markovom trgu, sjedištu Hrvatskog sabora i Vlade, u srijedu je održan prosvjed nazvan Bedem ljubavi 2, na kojemu okupljeni prosvjeduju protiv izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti koje je Sabor izglasao sa 77 glasova "za" i 27 "protiv".

Image
NISU BIRALI RIJEČI /

Bijesni prosvjednici žestoko skandiraju: 'HDZ, lopovi, SDP pe*eri, isprani mozgovi, Beroša na robiju, Alemka, vještice'

Image
NISU BIRALI RIJEČI /

Bijesni prosvjednici žestoko skandiraju: 'HDZ, lopovi, SDP pe*eri, isprani mozgovi, Beroša na robiju, Alemka, vještice'

Nakon što su u utorak, najavili da će oko zgrade Sabora napraviti "ljudski bedem", prosvjednici su se ujutro okupili na Markovom trgu, te u Ćirilometodskoj i Opatičkoj, ulicama koje okružuju Trg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Mostovi volonteri

Uzvikujući parole i uvredljivo skandirajući, prosvjednici su, praćeni budnim okom policije, preko razglasa pratili zbivanja u Saboru. Niti ondje nije bilo mirno, pa je predsjednik Sabora Gordan Jandroković neki zastupnicima zabranio govor, nakon tri opomene zbog povrede poslovnika.

Nakon što je posljednja sjednica prije zimske stanke završila, zastupnici su dočekani na izlasku iz Sabora. Prosvjednici su pozdravili zastupnike Mosta, koji su im tijekom jutra dali podršku. Nino i Marija Selak Raspudić su s njima porazgovarali i dobili nekoliko volontera za prikupljanje potpisa za njihovu referendumsku inicijativu, javlja 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadi na zastupnike

Nešto lošije je prošao HDZ-ov zastupnik i liječnik Mladen Karlić. "Koliko je djece u svijetu, bez drugih komorbiditeta, umrlo od covida? Nitko", ustvrdio je Andrija Klarić te se, okružen gomilom, nastavio prepucavati s Karlićem.

Ovaj mu je pokušao objasniti da nije infektolog, ali je uslijedila bujica pitanja, piše 24sata. Karlića su prosvjednici upitali i koji je "razlog za cijepiti djecu od čega nitko nije umro". Nije poznato jesu li dobili odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po izlasku iz Sabora napadnute su i zastupnice platforme Možemo! Sandra Benčić i Ivana Kekin. Njih je skupina nezadovoljnika sustigla kod Kamenitih vrata i počela skandirati: "Izdaja!". Netko je dobacio i: "Ku*vo crvena!" Umalo je došlo i do naguravanja, doznaje 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo