UZBUNA NA PRISAVLJU / Dio prosvjednika došao do zgrade HRT-a, zaustavila ih interventna policija: 'Hoćemo izbore!', 'Referendum i vladavina naroda'

Image
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

Ispred zgrade HRT-a okuplja se sve veća gomila prosvjednika protiv covid-potvrda

20.11.2021.
18:53
Zoe Sarlija/PIXSELL
VOYO logo

U subotu je na trgu bana Jelačića u Zagrebu održan veliki prosvjed protiv obveznih covid-potvrda. Osim Vlade i Stožera na tapeti desetaka tisuća okupljenih našli su se i mediji.

Novinar RTL-a Goran Latković napadnut je u gomili prije javljanja uživo. Netko ga je udario laktom u rebra, a dvojica su ga i ošamarila. On je potom u javljanju rekao kako su vrijeđali novinare općenito te skandirali "RTL odlazi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
INCIDENT U GOMILI /

Na prosvjedu u Zagrebu napali novinara RTL-a: 'Prvo sam dobio lakat u rebra, pa od dvojice s leđa šamare u glavu'

Image
INCIDENT U GOMILI /

Na prosvjedu u Zagrebu napali novinara RTL-a: 'Prvo sam dobio lakat u rebra, pa od dvojice s leđa šamare u glavu'

Na tome nije stalo. U gomili se mogao vidjeti i transparent: "Novinari, crvi", a i s pozornice su stigle uvrede prema medijima. Iako je prosvjed završio oko 18 sati, dio prosvjednika je u povećoj skupini otišao do zgrade HRT-a.

'HRT laže hrvatski narod'

Index javlja kako ih je ondje dočekala interventna policija te im onemogućila ulazak u krug zgrade. Prosvjednici, koje predvodi teoretičar zavjera Marko Francisković su zatim počeli skandirati policajcima: "Stanite uz nas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HRT laže hrvatski narod, širi strah, neprijateljsku propagandu! Tražim odgovornog HRT-a i da napravimo smjenu glavnog ravnatelja'', rekao je jedan prosvjednik, a okupljeni su potom počeli skandirati: "Izdaja, izdaja“. "Hoćemo izbore!", "Referendum i vladavina naroda", "Lopovi", i "Božji zakon iznad svih zakona", zatražili su sastanak s glavnim ravnateljem HRT-a te uključenje uživo u program nacionalne televizije.

"Dovedite urednika i snimajte nas uživo. Ovo ne može biti tvornica cenzure. Zašto vas plaćamo!?", poručili su prosvjednici nakon što se s druge strane ograde pojavio kamerman HRT-a koji ih je počeo snimati. Policija je upozorila djelatnike da je broj prosvjednika ispred zgrade sve veći, javlja Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija: 'Sve je pod kontrolom'

Policija je čunjevima ogradila prilaze HRT-u, a zgradu čuva stotinjak policajaca. Iz PU zagrebačke su poručili da je "stanje ispred zgrade HRT-a pod kontrolom te da nema potrebe za intervencijom".

U jednom trenutku je pred prosvjednike došla i osoba, navodni pregovarač HRT-a. Prosvjednici su tražili nekoga s HRT-a kome bi iznijeli svoje zahtjeve i primjedbe, ali do toga još nije došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rulja skandira "Lopovi, lopovi", "Kamatari, kamatari". Pjevaju i domoljubne pjesme. Dio njih se oko 20 sati razišao. Ostale čuva policija.

"Ovo nije cjepivo, ovo je otrov", moglo se također čuti iz gomile, dok su neki od prosvjednika govorili i kako svijetom vladaju "Bill Gates, talmudisti i soroševci".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je glasnogovornik Vlade, Marko Milić na Twitteru otkrio kako je bilo još napada na novinare iz drugih redakcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U međuvremenu još sramotnih incidenata i verbalnih napada na novinare Nove, HRT-a, Al Jazeere i druge. Za svaku osudu! Neka nešto kažu i oporbenjaci s prosvjeda. Danas se izruguju COVID19 i struci, a sutra će bježati od odgovornosti za epidemiološke posljedice", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo