puljak 'čisti' grad / Prosvjedi ponovo u Splitu, ali zbog micanja štandova s pazara: 'Ne može on kao gradonačelnik da gospodari mojim životom'

U Splitu je gradska vlast također na udaru prosvjednika, ali problema nisu imali samo pred vratima.

26.11.2021.
20:30
VOYO logo

Sjednica Gradskog vijeća prekinuta je i prije nego što je počela zato što se građani okupili, a vijećnici ponovno razišli. Nezadovoljni trgovci sa splitskog pazara došli su gradske vijećnike upozoriti na svoje probleme.

Naime, do kraja godine Grad planira ukloniti štandove u Hrvojevoj ulici, a zakupci će novu lokaciju morati izboriti na licitaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne može on kao gradonačelnik da gospodari mojim životom. Ja imam petero unučadi, ne dozvoljavam ovakvo šikaniranje“, rekao je jedan od zakupaca na splitskoj tržnici, Silvestar Čibarić.

“Svi smo mi da se tržnica sredi. Nitko nije za to da ostane u stanju kakvo je sada, ali ne možemo sad u ovim kriznim vremenima reći ljudima 31.12. pokupite stvari otiđite i kasnije ide licitacija“, smatra jedna od zakupnica, Renata Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica Gradskog vijeća nije ni održana, jer nije usvojen dnevni red. O uređenju splitske tržnice nije se ni raspravljalo.

Image
'ANARHIJA' /

VIDEO Drama u centru Splita: Privedeni roditelji i dvoje djece nakon što su sprječavali uklanjanje ilegalnog kioska

Image
'ANARHIJA' /

VIDEO Drama u centru Splita: Privedeni roditelji i dvoje djece nakon što su sprječavali uklanjanje ilegalnog kioska

“Sad kad ste vi došli tu i kad vama svima mora pogledati u oči on se prepao i nisu dopustili da se usvoji točka dnevnog reda, mi naravno ostali nismo htjeli da se uopće usvoji dnevni red i sjednica je prekinuta“, rekao je nezavisni zastupnik Ante Franić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je gradonačelnik Ivica Puljak za cirkus optužio HDZ, HGS I SDP, oni tvrde drukčije.

“Pravi razlog zašto HDZ , SDP i Kerum nisu glasali za ovaj dnevni red je u reorganizaciji gradske uprave. To jest ono što oni predstavljaju je stara politika koja je upropastila ovaj grad i zemlju. I ne žele da se uprava reorganizira na moderan i efikasan način na korit građana. Nego i dalje žele zadržati svoj plijen“, kazao je Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Smatram da se pogubili i da ne znaju procedure, ni šta rade. A to vidimo iz prijedloga sistematizacije, odnosno novog ustroja koji ide prije proračuna, a onda ćemo glasati za proračun I dodjeljivati sredstva upravnim tijelima koja ne postoje“, dodaje.

Prije sjednice gradonačelnik je pozdravio prosvjednike, ali nakon propale sjednice izišao je na drugu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad je bio javio se pristojno, kulturno, pedantno, kaže vrata su otvorena u gradu. Ali di je taj naš gradonačelnik, laički, pazarski da kažemo pobiga je ča“, rekao je jedan od zakupaca, Anton Tomkić.

Iza gradonačelnika Puljka još je jedna propala sjednica, a ispred njega je sve veći broj nezadovoljnih ljudi, dok on pokušava očistiti grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo