POMPOZNO NAJAVLJENO REZANJE / Propalo još jedno obećanje Mosta: ništa od smanjivanja plaća zastupnika na 9999 kuna?

I oporba, i partneri, a i građani - svi kao da su se udružili u napadu na MOST zbog fijaska koje je doživio njihov prijedlog ukidanja dijela povlastica saborskim zastupnicima. U kampanji su pompozno najavljivali i smanjivanje plaća zastupnika, što očito, neće tako skoro doći na red

19.2.2016.
19:35
VOYO logo

Najteži dan MOST-ova potpredsjednika Sabora. Nakon što je za neuspjeh oko ukidanja povlastica saborskim zastupnicima okrivio SDP, ali i partnere iz HDZ-a, njega i Most su na Facebooku napale stotine bijesnih građana.

No zastupnici MOST-a i dalje tvrde da su imali najbolje namjere i da je 48 zastupnika, od kojih 17 SDP-ovih, ali i 10 HDZ-ovih, iskoristilo prazan zakonski prostor i aktiviralo pravo na punu plaću šest mjeseci nakon isteka mandata i još pola plaće idućih pola godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No zakon ne može djelovati retroaktivno, pa krivnju partneri iz HDZ-a ne prihvaćaju:

"Ne vidim razloga zašto nekoga prozivati. Točno se zna kako se zakonski prijedlog upućuje u zakonsku proceduru i koja je procedura. Prema tome, naknadno nešto prozivati mislim stvarno da nije korektno, smatra Ivan Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na strani HDZ-a je i oporba jer tumače da je MOST zakasnio s prijedlogom:

"Ja bih rekao da MOST misli da proziva svog koalicijskog partnera, ali prije svega proziva sam sebe. Svi mi znamo da se zakoni u Saboru mogu donijeti i bez mišljenja Vlade pa makar i raspraviti na radnim tijellima. Međutim, to nije učinjeno. A za to nije odgovornost na meni, niti na kolegama iz HDZ-a, nego isključivo na MOST-u", poručuje Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A predizbornih obećanja MOST-a ima još. Jedno od njih je i pompozno najavljivanje smanjivanje plaća zastupnika.

"Hoćemo ćemo moći spustiti plaću na 9999 kuna ili ćemo uspjeti nešto drugo, jučer smo pregovarali da se zapravo po učinku plate saborski zastupnici. To je nešto teže, puno teže, tek kad budemo imali sve podatke", kaže Ružica Vukovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme curi, obećanja je bilo mnogo, a sada je jasno da mnoga nisu bila ni približno spremna.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo