RADUJETE LI SE? / Promjena vremena dolazi. Veliki dio Jadrana pod narančastim alarmom! Stižu nam snijeg i minusi...

Image

Veliki dio Jadrana, odnosno šest regija, danas je u narančastom što predstavlja da je vrijeme opasno. Vrijeme bi sutra moglo biti izuzetno opasno za jednu regiju. Riječ je o Velebitskom kanalu za kojeg je trenutno najavljen crveni alarm

6.1.2024.
8:09
VOYO logo

Polako nam stiže velika promjena vremena. Iako uobičajena za ovo doba godine, potpuna će biti suprotnost od onoga na što smo se naviknuli za ove blagdane.

Tijekom današnjeg dana su tako moguće i obilnije kiše na moru uz grmljavinu, a u Dalmaciji u drugom dijelu dana moguće su i nevere. Na kopnu povremeno kiša, ali i dalje razmjerno toplo - do 14 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretežno oblačno s povremenom kišom, češćom u drugom dijelu dana, obilnijom na Jadranu i predjelima uz njega gdje su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Uz zahladnjenje u najvišem gorju krajem dana susnježica i snijeg. Vjetar ponegdje umjeren južni i jugoistočni, u Gorskoj Hrvatskoj i jak.Poslijepodne će ponajprije u središnjim predjelima zapuhati umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo, prema večeri na sjevernom dijelu u okretanju na buru. Najviša dnevna temperatura od 8 do 13, ponegdje na istoku i na Jadranu između 13 i 17 °C", stoji na stranicama DHMZ-a.

Krajem dana u najvišim gorskim predjelima moguć je prelazak kiše u snijeg. Danju u Lici i Gorskom kotaru do 11, uz obalu oko 14 stupnjeva. Snijeg se na kopnu očekuje u nedjelju navečer te tijekom ponedjeljka, a bit će čak i u nizinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki dio Jadrana, odnosno šest regija, danas je u narančastom što predstavlja da je vrijeme opasno. Vrijeme bi sutra moglo biti izuzetno opasno za jednu regiju. Riječ je o Velebitskom kanalu za kojeg je trenutno najavljen crveni alarm.

POGLEDAJTE VIDEO: Danas još uglavnom južina, ali idu kiša i nevere na Jadranu. Od nedjelje spremite se na snijeg!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo