'MAMA, JA JE SE BOJIM' / Progovorila majka čijem je sinčiću (4) odgajateljica lijepila usta selotejpom: 'Rasplakala sam se jer nisam mogla vjerovati'

Postoje priče, otkrila je majka, da je odgajateljica koja nikada nije bila nasmijana djeci vezala ruke kada su neposlušna i lijepila im jastuke oko trbuha

6.9.2023.
19:57
VOYO logo

Majka četverogodišnjeg djeteta inspekciji je prijavila odgajateljicu njezinog sina iz zagrebačkog kvarta Trnsko. Internom inspekcijom, naime, utvrđeno je da je ta odgajateljica djeci lijepila usta selotejpom, a sve je majci otkrila ravnateljica, piše Danas.hr.

"Ravnateljica me pozvala na sastanak. Tamo je bila i psihologinja. Rekle su mi da se po svim saznanjima i prikupljenim dokazima utvrdilo da se mom djetetu zalijepila traka na usta i to ne u svrhu igre, nego kao kazna. To se dogodilo kada su sjedili za stolom. On se beljio i rekao neku prostu riječ i u tom je trenu teta zalijepila traku na usta mome djetetu i još jednom dječaku", započela je priču majka četverogodišnjeg djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mogla vjerovati da se to dogodilo njezinom djetetu

Sve to odvilo se u dnevnom boravku pred drugom djecom. Nakon što je ravnateljica obavijestila majku, kontaktirala je ministarstvo te druge nadležne službe.

"Rasplakala sam se jer nisam mogla vjerovati da se to dogodilo mome djetetu. Nakon što sam saznala za događaj, nisam ništa radila jer sam čekala potvrdu da se to stvarno dogodilo. Nikome nisam vjerovala. Čekala sam ravnateljicu i ustanove da potvrde", objasnila je majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, roditelji djeteta kojemu je odgajateljica zalijepila usta selotejpom dobili su poziv od socijalne koji su im rekli da ne znaju zašto su dolazili jer ih nisu oni zlostavljali. I policiji su dali iskaz gdje su im rekli da će slučaj ići na sudsko vještačenje. Majka je kontaktirala i službe koje je već zvala ravnateljica.

"U agenciji mi je gospođa rekla da sve zna. Nisam uopće uspjela dovršiti rečenicu jer je znala o čemu je riječ. Rekla je da je upućena u slučaj, ali da u tome trenu oni ne mogu ništa i da nazovem prosvjetnu inspekciju jer oni trebaju zaštititi dijete", kazala je majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: RTL ispred vrtića! Vijeće odlučilo dati odgajateljici opomenu, iako je ravnateljica predložila otkaz

Svi su prebacivali odgovornost jedni na druge

To je i napravila, dodala je, pa pisala i nazvala još Ministarstvo i pravobraniteljicu za djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakom mailu, svakom pozivu, prebacivali su odgovornost jedni na druge", otkrila je majka.

To je trajalo dva tjedna, sve dok je nije obavijestila prosvjetna inspekcija koja je reagirala na slučaj i potvrdila da je odgajateljica njezinom djetetu stvarno lijepila usta selotejpom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobila sam papir na kojem je potvrđeno da se sve to i dogodilo. Oni, valjda, očekuju da se toj teti samo da opomena, a ja sam mislila da neće stati samo na tome jer takva osoba ne smije raditi s djecom", kazala je majka.

Image
TUŽNA REALNOST /

Ova je škola morala staviti ključ u bravu jer ove godine nije upisala nijednog prvašića: 'Učitelja je previše, a djece sve manje'

Image
TUŽNA REALNOST /

Ova je škola morala staviti ključ u bravu jer ove godine nije upisala nijednog prvašića: 'Učitelja je previše, a djece sve manje'

Majka je, u četvrtak, dobila mail od ravnateljice gdje piše da će odgajateljica i dalje raditi u vrtiću. Od institucija, kazala je majka, nije dobila jasan odgovor, a odgajateljica je nakon slučaja otišla na bolovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imala sam trunku nade da će institucije odraditi svoje i zaštititi djecu, ali se to, nažalost, nije dogodilo", priča majka.

Maleni je preplašen samo na spomen imena

Lijepljenje usta selotejpom nije jedina stvar koju je odgajateljica radila djeci. Postoje priče, otkrila je majka, da je odgajateljica koja nikada nije bila nasmijana djeci vezala ruke kada su neposlušna i lijepila im jastuke oko trbuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je sve nešto što službeno ne možemo dokazati. Djeca su nam to pričala. Ljuta sam i tužna jer ne može zaštititi dijete", rekla je majka za RTL.

Majka dodaje da ne zna kada će s odgajateljicom stupiti u kontakt, a najgore od svega - radi se o mladoj ženi kojoj je ovo prva samostalna grupa djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda bih shvatila da je to neka starija osoba kojoj je već dosta svega, iako ni to ne opravdavam", istaknula je majka koja je popričala i sa četverogodišnjim sinom. Maleni je preplašen samo na spomen imena odgajateljice.

"Mama, ja je se bojim. Ne želim da se ikad više vrati. Ako se vrati, ja više ne bih htio ići u vrtić", rekao joj je sin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je zadnje što je dijete reklo o situaciji, a više ništa ga nije htjela ispitivati jer smatra da je to na njega ostavilo trag.

"Trenutačno ne pokazuje da je to na njega ostavilo trag, iako je jedno vrijeme imao noćne more i vikao. Jedno vrijeme nije uopće htio ići u vrtić", završila je majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo