Progone me đilkoši koje sam stvorio i koje volim!

Milan Bandić i dalje brani svoju odluku o promjeni cijena vrtića, na koju je njegova bivša stranka najprije pristala, a zatim se protiv nje pobunila.

21.4.2011.
15:29
VOYO logo

Bandić je kazao kako se radi o socijalno osjetljivoj odluci kada se govori o promjeni cijena vrtića. Istaknuo je kako će po novom obračunu cijena 60 posto građana plaćati manje, 15 posto isto, 3 posto roditelja će plaćati najviše, dok će ostali plaćati nešto više nego do sada.

Požalio se da mu takvu 'socijalno osjetljivu mjeru' ne dopuštaju uvesti upravo socijaldemokrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čitajući znakove vremena, korespondirajući s krizom i recesijom koja je zapljusnula Zagreb, kao demokrat - dokazani, ne retorički, budući da imamo najsocijalniji program u ovom dijelu Europe - kao socijalno osjetljiv i solidaran, vođen principom socijalne pravednosti, alatom koji mi je bio pri ruci, socijalnim cenzusom, htio sam teret krize što pravednije raspodijeliti na naše građane . Da oni koji imaju najviše, daju najviše", kazao je Bandić, a onda sasuo vatru po oporbi, dojučerašnjoj stranci kojoj je poručio da neće uspjeti oboriti taj zakon bez obzira na njihov "beskrajni cinizam i kukavičku demagogiju".

Tužit će, kaže, đilkoše kojima mržnja i netrpeljivost prema njemu "vire" iz očiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaštitu ću morati zatražiti na sudu. Na mene se atakira uličnim jezikom, kočijaškom retorikom od strane đilkoša! U pitanju je moj život! A ja ih sve volim. Ta netrpeljivost i mržnja isijava iz očiju mojih dojučerašnjih prijatelja, koje sam by the way ja stvorio!", kazao je Bandić.

"Kada sam uveo besplatne udžbenike čerečili su me zato što sam dao i onima koji imaju, a sada kada uvodim dohodovni cenzus isti ti žele uravnilovku. Evo prekrstit ću se", rekao je Bandić i prekrižio se pred novinarima koje je sazvao kako bi još jednom pojasnio svoj projekt skupljih vrtića te najavio daljnje korake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obećao je da će do konca iduće godine gradska uprava naći dovoljno mjesta za zbrinjavanje sve djece i beba u vrtićima, odnosno jaslicama.

Gradska uprava žalit će se Ministarstvu uprave na odluku Skupštine od srijede zato što je smatra nelegalnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103100250006 arti-201104200241006 arti-201004220019006 arti-201011190138006 arti-201104080118006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo