NOVO NESTABILNO / Nemojte reći da vas nismo upozorili! Prijete pljuskovi, grmljavina i poplave, meteorolog: 'Iskoristite današnje sunce!'

Na području Dalmacije je moguće izraženo grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom, osobito južnije od Splita gdje su onda moguće bujične i urbane poplave

13.6.2023.
14:36
VOYO logo

Nakon par sunčanih dana, ponovno nas očekuje novo nestabilno vrijeme. Danas nas još očekuje sunčani dan, no do kraja tjedna na kopnu i moru možemo očekivati pljuskovito i grmljavinsko nevrijeme, prognozirao je Dorian Ribarić za Danas.hr RTL-a.

Stabilizacija vremena kratko je trajala, a već nam se približava nova porcija vlažnog i nestabilnog zraka. Ovog puta to će biti u sklopu ciklone koja će se izgledno premještati malo južnije od naših krajeva sa srijede na četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskoristite dakle današnje sunce i povoljan dan, pred promjenjivije prilike u nastavku tjedna.

Utorak

Ujutro i prijepodne pretežno vedro i malo svježije, u unutrašnjosti mjestimice po kotlinama te uz obale rijeka uz kratkotrajnu maglu ili samo sumaglicu, najčešće u Posavini. Duž Jadrana bura u početku umjerena, pod Velebitom jaka, ali postupno će slabjeti prema sredini dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje pretežno sunčano, tek manji oblaci dnevnog razvoja, uglavnom u zapadnijim predjelima. Bit će čak malo toplije nego jučer, većinom između 24 i 26 °C.

Na istoku dosta sunca, ponegdje i vedrine, samo manji grudasti oblaci na nebu, nešto veći tek oko slavonskog gorja, ali bez oborina. Vjetar slab, toplo, temperatura između 23 i 25 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji prevladavajuće sunčano, ne baš potpuno vedro uz visoke prozirne oblake, a samo mala mogućnost postoji za koji kraći pljusak u zaobalju krajnjeg juga. Slab vjetar s mora, a bit će posvuda vrlo toplo uz 27-28 °C.

Na sjevernom Jadranu pretežno, u gorju djelomice sunčano, ali mirnije, a time i za nijansu toplije. Bura će sasvim oslabjeti, tek će kasno navečer opet u Velebitskom kanalu biti pojačana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja tjedna na kopnu i moru

Od srijede ponovno sve promjenjivije i nestabilnije. U početku uz tek lokalno malo kiše, a pljuskovi će najizgledniji biti tijekom četvrtka i petka. No, čini se da će oblačnije i nešto kišovitije biti u Slavoniji, dok bi ponegdje u središnjim predjelima moglo čak ostati suho uz više sunca. Temperatura malo niža, ostaje toplo, ali osjetno ispod prosjeka za ovaj dio godine.

Na Jadranu u srijedu postupan porast naoblake uz južinu, samo lokalno koji pljusak, glavninom krajem dana. U četvrtak znatno nestabilnije, a na području Dalmacije je moguće izraženo grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom, osobito južnije od Splita gdje su onda moguće bujične i urbane poplave. Zapuhat će ubrzo bura, koja će tijekom petka postupno rastjerati te tmurnije oblake te osigurati opet sunčaniji i malo topliji vikend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo