JE LI KRAJ LJETA? / Prognostičar DHMZ-a najavio ozbiljno nevrijeme: 'Treba biti na oprezu. Pratiti radarsku situaciju'

Image
Foto: Sime Zelic/Zvonimir Barisin/Borut Zivulovic/PIXSELL

'Nije kraj ljeta. Nakon ovog promjenjivog razdoblja već potkraj tjedna rast temperature, ali ne na ovako visoke vrijednosti kao prošlih dana', rekao je Krunoslav Mikec te dodao da prvi dio rujna ne donosi zamjetnije zahladnjenje i da se more neće previše ohladiti

28.8.2023.
10:16
Sime Zelic/Zvonimir Barisin/Borut Zivulovic/PIXSELL
VOYO logo

Ciklona koja je jučer zahvatila dio Italije premješta se prema našim krajevima, rekao je Krunoslav Mikec, dežurni prognostičar DHMZ-a za N1. Nešto kiše i pljuskova bilo je jutros u Istri, pomicanje oblaka se nastavlja na Jadranu. U poslijepodnevnim satima pljuskovi praćeni grmljavinom stići će i do juga Jadrana, ali i zapadnih krajeva u unutrašnjosti. Istok zemlje će danas još biti vruć s temperaturama do 35 stupnjeva.

Image
KREĆE SE PREMA UNUTRAŠNJOSTI /

U Istru stiglo nevrijeme: Temperatura je pala, a pada i kiša praćena jakom grmljavinom

Image
KREĆE SE PREMA UNUTRAŠNJOSTI /

U Istru stiglo nevrijeme: Temperatura je pala, a pada i kiša praćena jakom grmljavinom

Govoreći o posebnim upozorenjima, Mikec je rekao da postoji mogućnost za veliko nevrijeme na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mogu se pojaviti pijavice, more je dobro ugrijano pa se mogu javiti ozbiljne nestabilnosti – grmljavinska nevremena. Najviše na obali uz Istru, sjevernu Dalmaciju, a popodne i u ostatku Jadrana. Može biti i obilnije oborine koja može uzrokovati bujične i urbane poplave na mjestima. Što se tiče kontinentalnih krajeva, treba računati na povećanu vjerojatnost od pljuskova, ali može biti olujnog vjetra. Treba biti na oprezu, pratiti radarsku situaciju.”

POGLEDAJTE VIDEO: Bez kišobrana ne izlazite iz kuće do petka, kad nam se vraća sunce

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će babljeg ljeto

Mikec kaže da možemo očekivati još vrućih dana i produljenje ljetne sezone te da još uvijek nije kraj ljeta.

“Recimo da će temperatura već danas biti niža nego jučer. Vruće će još biti na Jadranu i u Slavoniji. Ostali krajevi danas tek poneki stupanj niže. Daljnji pad temperature očekuje se tijekom utorka i srijede. Najviša temperatura u unutrašnjosti bi bila oko 20 stupnjeva Celzija, to je osjetno hladnije nego prošlih dana. Nije kraj ljeta. Nakon ovog promjenjivog razdoblja već potkraj tjedna rast temperature, ali ne na ovako visoke vrijednosti kao prošlih dana“, rekao je Mikec te dodao da prvi dio rujna ne donosi zamjetnije zahladnjenje i da se more neće previše ohladiti. “Svakako se čini da će biti babljeg ljeta”, zaključuje Mikec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo