Profesoru milijunašu učenici na oči natjerali suze

Mladog profesora latinskog jezika koji je u HTV-ovom kvizu osvojio milijun kuna, u školi u Belom Manastiru dočekali su crvenim tepihom.

10.10.2012.
9:37
VOYO logo

Nakon što se u 8 sati i 45 minuta oglasilo školsko zvono u hodniku Gimnazije Beli Manastir, iz zvučnika se zaorila pjesma We Are The Champions grupe Queen. Leonard Mlinarić sramežljivo je izvirio iz zbornice, a stotinjak učenika koji su se ondje okupili gromoglasno je zapljeskalo. Mladi profesor latinskog jezika koji je u HTV-ovom kvizu Sve u 7 osvojio milijun kuna, stajao je bez riječi. I suze su mu kliznule niz lice. I učenici i kolege su mu željeli stisnuti ruku, a ni jedni ni drugi nisu susprezali suze. Neke kolege kažu da zbog napetosti posljednja pitanja na kvizu nisu mogli ni gledati, dok ravnatelj škole Veljko Frank kaže da je baš zbog te napetosti dobio upalu mišića.

Crveni tepih i duhovita čestitka

"Mi smo mali kolektiv, ima nas 25 predavača. Svi smo si kao ujne i tetke", kaže ravnatelj. Dvadesetosmogodišnjeg profesora prije pljeska u školi je dočekao crveni tepih koji su postavili učenici, a kada je ušao u razred na nastavu, dočekala ga je i duhovita čestitka 2.e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi profesore, svaka Vam dala! Čestitamo! P.S. Kad častite?", ispisali su učenici kredom, a docrtali su i osmijeh i srce. Obećao im je da će ih častiti i to čim mu novac sjedne na račun, piše Večernji list.

Traži puno, al' latinski upisuju i oni kojima nije obvezan

Leonardu Mlinariću baranjska gimnazija bila je prvo radno mjesto. U nju je došao prije četiri godine, a nastavu ima dvaput tjedno. No, kako bi skupio punu satnicu, taj diplomirani profesor latinskog jezika i rimske književnosti te povijesti predaje u još tri škole, u Osijeku i Iloku. Ravnatelj u Belom Manastiru tvrdi da puno traži od učenika, ali da su njegov predmet upisali i oni kojima nije obvezan. To, dodaje, pokazuje koliko ga đaci vole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leonard je drugi milijunaš u njihovoj školskoj zgradi. Mira Bičanić, koja je novac osvojila na HTV-ovom Milijunašu, svojedobno je radila u I. srednjoj školi u Belome Manastiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo