Profesori Ekonomije dobili čak 9 mil. kuna honorara!

Profesorima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu uprava je u posljednja četiri i pol mjeseca uz plaće i dodatak od 35 posto te plaće, koja za profesore u trajnom zvanju iznosi 12.

24.6.2010.
9:08
VOYO logo

Kako je za Večernji list otkrio neimenovani član Rektorskog kolegija Sveučilišta u Zagrebu, fakultet je još otprilike dva milijuna kuna podijelio nenastavnom osoblju.

Bivši dekan Darko Tipurić, koji se zbog sumnjivog poslovanja fakulteta sa HEP-om često spominjao kao predmet istrage, od tog je 'kolača' navodno dobio čak 240 tisuća kuna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ove podatke je prorektorica Melita Kovačević predstavila članovima Rektorskog kolegija prije desetak dana, a do njih je došla obnašajući dužnost v.d. dekanice Ekonomskog fakulteta u vrijeme dok je Tipurić bio suspendiran i u vrijeme dok se birao novi dekan tog fakulteta. Kako tvrdi izvor Večernjaka, koji je i sam prisustvovao sjednici Rektorskog kolegija, ovi su podaci na inzistiranje nekolicine dekana, članova kolegija, trebali ostati tajna jer nema dekana kojemu odgovara da se javnost zabavlja brojkama honorara koje dijele među sobom i svojim profesorima.

"Prorektorica je izjavila i da su se honorari dijelili njoj iza leđa, što je bilo moguće jer je ugovore, prema aktima fakulteta, mogao potpisati i prodekan", kaže izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši dekan Tipurić nije demantirao da je dobio spomenuti honorar, već je u kratkom telefonskom razgovoru tek istaknuo da ne vjeruje da je prorektorica Kovačević ove podatke spomenula na kolegiju jer je riječ o tajnim podacima koji se, kako objašnjava Tipurić, u javnost ne iznose.

Ipak, navedene podatke potvrdio je i Damir Boras, dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu i ujedno član Rektorskog kolegija na kojemu su se honorari spominjali. Iako je potvrdio da je prorektorica iznosila 'neke' iznose, Boras se nije mogao sjetiti koliki su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je riječi o honorarima, ali nisam zapamtio iznose. Ali, nije vam to novost. Fakulteti koji imaju vlastite prihode uvijek dijele honorare profesorima. I mi bismo da imamo što. Ali nemamo i uvijek smo na Filozofskom komentirali kako je lijepo našim kolegama na Ekonomiji", zaključio je Boras.

Prethodni članci:

arti-201001200340006 arti-201002170057006 arti-201002190289006 arti-201002120730006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo