'Neka novac odleži pa ćemo vidjeti što s njim'

Leonard Mlinarić, 28-godišnji profesor latinskog jezika iz Beloga Manastira, znanjem je pokorio HTV-ov kviz Sve u 7 i u džep stavio milijun kuna!

8.10.2012.
19:09
VOYO logo

Mlinarić je tako tajnu o tome da je postao milijunaš čuvao tri tjedna. "Samo je sestra znala što se dogodilo jer je bila na snimanju u studiju. Najlakše od svega bilo mi je šutjeti. Sad dolazi onaj teži dio jer nisam sklon publicitetu", kazao je za Večernji list novopečeni milijunaš, koji se na kviz prijavio potaknut nastupom svojeg prijatelja.

"Na prvom pitanju mozak mi se blokirao. Činilo mi se kao da je prošla čitava vječnost dok sam se sabrao i odgovorio. Trema je uzela danak, ali odlučio sam da me ona neće sputati u igri. Sedmo pitanje bilo je vrhunac! Išao sam na sve ili ništa i doslovno mijenjao boje od nervoze. Ni danas nisam osvijestio činjenicu da sam milijunaš! Mama i tata su mi presretni i još su bez teksta od sreće", kazao je diplomirani profesor latinskog jezika i rimske književnosti te povijesti. U belomanastirskoj Gimnaziji predaje latinski jezik četiri godine, a sate potrebne za puno radno vrijeme odrađuje u školama u Osijeku i Iloku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kad sjedne na račun, neka odleži pa ćemo vidjeti'

Mlinarić živi u skromnoj kući u Šećerani, prigradskom naselju Beloga Manastira, a živi s roditeljima i sestrom. Dok mu je otac u protekla tri mjeseca radio na javnim radovima preko belomanastirske Čistoće, ostali u obitelji su nezaposleni. S osvojenim novcem, koji će dobiti u ruke za mjesec dana, tek će vidjeti što će.

"Nisam sâm, tu je obitelj s kojom moram sjesti za stol i dogovoriti se. Nisam zaboravio ni prijatelje. Ta svota je nekome jako puno, a opet, može se potrošiti za tri dana. Kad sjedne na račun, neka odleži pa ćemo vidjeti. Bilo bi lijepo riješiti i stambeno pitanje, ali to mi nije prioritet", kazao je 28-godišnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi kviz, ne i posljednji

Neostvarene snove poput putovanja nema jer, kaže, snove takve vrste ostvarivao je za studija i za njih radio preko student-servisa. Inače, ovo je bio Leonardov prvi kviz, ali ne i posljednji.

"Ne prođe dan, a da ne pročitam sve novine i ne otvorim Wikipediju. Okružen sam knjigama koje pokrivaju sva područja i stalno čitam. Zemljopis mi je oduvijek ljubav, pa sam ga i ostavio za zadnje pitanje. Iz tog područja išao sam i na županijska natjecanja", kaže naš novi milijunaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo