SVE NAJAVIO / Profesor i predsjednik Županijske skupštine završio na policiji: Pokušao u školu ući bez pokazivanja COVID potvrde iako se testirao

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sam dolazak dan ranije najavio na društvenim mrežama, no ravnateljica mu je stala na put

16.11.2021.
16:50
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Prvog dana COVID potvrda u školstvu, nastali su problemi. Jedan takav dogodio se i u 1. gimnaziji u Splitu gdje je predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije i profesor hrvatskog jezika u navedenoj obrazovnoj ustanovi, Mate Šimundić (Domovinski pokret) pokušao s nekoliko kolega ući u ustanovu, ne priloživši COVID potvrdu. 

Kako javlja Dalmacija Danas, u svemu ih je spriječila ravnateljica srednje škole koja je dodala kako će dobiti opomenu, a bilješku će poslati i nadležnom ministarstvu za školstvo. "Ne treba zvati policiju. Jednostavno ne možeš ući. Zvat ću redara Civilne zaštite", rekla je ravnateljica Dobrila Gotovac Stipaničev kolegi Šimundiću koji se s ostatkom okupljenih zaputio u policijsku postaju dati izjavu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su pokušali ući u školu i da im je ulaz bio zabranjen, potkrijepili su pisanim izjavama gdje su navedeni kao svjedoci jedni drugima, a u policijskoj postaji zatražena im je COVID potvrda. 

Image
Smisao COVID potvrda /

900 zaraženih već u ponedjeljak otkrili testiranjem javnih i državnih službenika. Čeka se vidjeti kako će tek biti danas

Image
Smisao COVID potvrda /

900 zaraženih već u ponedjeljak otkrili testiranjem javnih i državnih službenika. Čeka se vidjeti kako će tek biti danas

"U policiji su tražili COVID potvrde, a dali su nam e-mail na koji možemo ubuduće slati izjave. No ovaj prvi put uzeli su izjavu uživo", rekao je Šimundić za Dalmaciju Danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, da će se uputiti do svog radnog mjesta, Šimundić je najavio na svom Facebook profilu gdje je istaknuo kako se neće cijepiti, ali i da nema problema s testiranjem kojeg će obaviti ujutro. 

"Međutim, iz solidarnosti sa svim kolegama, ali i s građanima, koji se odbijaju pokoriti COVID diktatu, neću stupiti na radno mjesto sve dok su na snazi mjere o COVID potvrdama. Držim kako sam dužan svojim primjerom stati u obranu građana kojima su ovom prisilom očigledno narušena ustavna prava, ali i svojim učenicima dati primjer borbe za ideale ljudskih sloboda. Ako će moj postupak za posljedicu imati otkaz na radnom mjestu, spreman sam i na to. Meni je u svemu najvažnija potpora moje obitelji, a ona je uz mene", naveo je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo