PROCURILO IME NOVOG ŠEFA AGROKORA: / On će zamijeniti Todorića i biti zadužen za promjene u kompaniji

Image

Antonio Alvarez III. bit će novi čelni čovjek Agrokora, doznaje Večernji list. On će u koncernu biti zadužen za proces restrukturiranja kompanije.

2.4.2017.
20:03
VOYO logo

OTKAZ CIJELOJ UPRAVI AGROKORA? Todorić pristao odstupiti, navodno je spreman potpisati s Rusima

Image
OTKAZ CIJELOJ UPRAVI AGROKORA? /

Todorić pristao odstupiti, navodno je spreman potpisati s Rusima

Image
OTKAZ CIJELOJ UPRAVI AGROKORA? /

Todorić pristao odstupiti, navodno je spreman potpisati s Rusima

Alvarez je izvršni direktor za restrukturiranje u Europi u konzultantskoj kući Alvarez&Marsal, koju je ruski Sberbank prije nekog vremena angažirao za pronalazak izlazne strategije u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alvarez vodi kompanijine europske poslove. Ima više od 25 godina radnog iskustva i imao je ključnu ulogu u projektima stabilizacije i sređivanja stanja u mnogim javnim i privatnim poduzećima diljem Europe.

Image

OTKRIVENI DETALJI VLADINOG ‘LEX AGROKORA’: Evo kako će se upravljati koncernom nakon odlaska Todorića i njegove uprave

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako stoji u njegovoj službenoj biografiji, vodio je uspješne projekte u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Nizozemskoj, Luksemburgu, Švicarskoj, Finskoj, Norveškoj, Švedskoj, Estoniji i Rumunjskoj.

Kako pišu 24 sata, Alvarez je, kao vođa tima, poboljšavao operativno poslovanje niza uglednih multinacionalnih kompanija koje su se bavile različitim poslovima. Radio je za globalni trgovački lanac s više od 3000 trgovina u više od 20 zemalja, zatim za vodeću televizijsku producentsku kuću Endemol Shine Group, Abengoa Group (koja je imala 23.000 zaposlenih i više od 20 milijardi dolara duga), Edcon grupu u Africi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izravno je bio uključen ili je djelovao kao viši savjetnik i na restrukturiranjima kompanija u Irskoj (NAMA), Islandu (Kaupthing Bank), više grčkih banaka i na Filipinima (Phillipine Airlines).

Ti globalni konzultanti specijalizirani su za rješavanje kriznih situacija. Tako će Ivica Todorić i njegova obitelj dobiti zamjenu kroz stručne konzultante koji bi trebali pomoći narušenom poslovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijski analitičar Hrvoje Japunčić, koji je ovih dana komentirao za N1 izjave o nepotpunom prikazivanju duga tvrtki u sklopu Agrokora u financijskim izvješćima, naveo je da je moguće da je informacija o tome dospjela u javnost, nakon što su u Agrokor ušli predstavnici kuća Alvarez&Marsal, ali i revizorske tvrtke Deloittea.

Kazao je da je moguće da su se u tim dubinskim analizama utvrdile nepravilnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svde o krizi u Agrokoru pročitajte OVDJE.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo