PROBLEMI U NOVOM ZAGREBAČKOM KVARTU: / Kad je Bandić davao ključeve izgledalo je bajno, sada voda jedva curi, a ni lift ne radi

Image
Foto: PIXSELL

"Curi kod sifona, a i općenito je slab protok vode.

3.7.2018.
18:15
PIXSELL
VOYO logo

Stanarima novog stambenog naselja u novozagrebačkom kvartu Podbrežju stvari su djelovale bajno kada im je gradonačelnik Milan Bandić prije dva tjedna uručivao ključeve stanova danih u socijalni najam. Danas kažu kako su uvidjeli da je jedno bilo na tlocrtu, drugo u ugovoru, treće u zapisniku, a četvrto u stvarnosti.

"U zaključku kojim sam dobila stan u socijalni najam stoji da on ima nešto više od 64 četvorna metra, a u zapisniku pri predaji stana stoji da je kvadratura 46 četvornih metara. Ne želim ispadati nezahvalna jer svi smo mi sretni što smo dobili stanove od Grada, ali ipak je riječ o 20 kvadrata, a mi smo peteročlana obitelj", kazala je za Večernji list jedna od stanarki Podbrežja, naselja smještenog između Sigeta i Svete Klare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI VELIKI PROJEKT U ZAGREBU: /

Otvoreni radovi na izgradnji 608 stanova u Podbrežju

Image
NOVI VELIKI PROJEKT U ZAGREBU: /

Otvoreni radovi na izgradnji 608 stanova u Podbrežju

Ne znaju kamo će im djeca u školu

Iako najamnina nije visoka, štoviše za 46 kvadrata iznosi 120 kuna mjesečno, a za 64 kvadrata oko 170 kuna, ta se stanarka nada da njenoj obitelji ipak neće naplaćivati veću kvadraturu. No, razlika u najamnini najmanji je problem jer stanari se žale i na manjkavosti u samim stanovima.

"Curi kod sifona, a i općenito je slab protok vode. Ne radi lift, još uvijek nema tehničkih uvjeta za internet, ali najveći nam je trenutačno problem što ne znamo kamo će nam djeca u školu. Za ovu u Podbrežju obećavalo se da će biti gotova usporedno s prvim zgradama, ali sad kako sve kasni, moramo birati između Sigeta i Sloboštine, a u objema nam školama govore da u njima nema mjesta", kažu za Večernji list neki stanari Podbrežja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

19.04.2018., Zagreb - Stambeno naselje Podbrezje.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Potkrala se greška jer se žurilo s podjelom ključeva?

U spomenutim školama navodno nisu očekivali da će biti toliko novih stanara, a da nova škola neće biti dovršena. U Gradskom poglavarstvu kažu da su održani sastanic s ravnateljima škola te da će u njima biti mjesta za svu djecu, no još ne znaju na koji način će biti porvedeni upisi.

Što se tiče nedostataka u stanovima, u Gradu ističu da se popravci obavljaju te da svaki nedostatak u stanu treba prijaviti radnicima koji su još na terenu, ali i djelatnicima Grada koji povremeno obilaze gradilište jer radovi na zgradama u novom naselju još traju. Što se tiče kvadrature stanova, piše Večernji list, u Gradu kažu da je moguće da se u zapisnicima potkrala greška jer su “brzo morali biti gotovi, kako bi ih gradonačelnik svečano podijelio”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo