SASLUŠANJE U PETAK? /

Obitelj Matić negira da je Boris Matić pritvoren, za njega se zauzela i Kolinda?

Image
Foto: Ilustracija/RTL/Screenshot

Kako izvještava portal RMC, priveden je zbog sumnje za seksualni napad na volonterku koja je policiji prijavila da ju je prisilno poljubio dok je slabio pobjedu svoje kćeri

1.8.2024.
20:09
Ilustracija/RTL/Screenshot
VOYO logo

Boris Matić, otac hrvatske džudašice Barbare Matić, koja je jučer osvojila zlatnu olimpijsku medalju, u četvrtak je navodno priveden u Francuskoj. Obitelj Matić to je negirala.

Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač rekao je da su bili u kontaktu s Matićem koji tvrdi da je riječ o nesporazumu. Krajač je rekao će događaj tako i smatrati dok ne dobije drugačije informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa sigurnošću mogu reći da nije bilo nikakvog uhićenja. Francuska policija je sinoć kasno navečer oko 23 sata došla u hotel i uručila gospodinu Matiću, ocu naše zlatne olimpijke, papir u kojem je pisalo u koje vrijeme i u koju postaju se sutradan mora javiti. Dakle, nije bilo uhićenja", rekao je Krajač za Jutarnji.hr.

Krajač je dodao da je on Matića vodio u postaju te da Matić nije shvaćao zašto se morao javiti policiji. Također, Krajač naglašava da Matić nije član delegacije Hrvatskog olimpijskog odbora, ali će mu pomoći ako bude trebalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Matićev integritet zauzela se, svojim ugledom, i hrvatska članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar-Kitarović koja je odmah zvala Veleposlanstvo Republike Hrvatske i za osumnjičenog hrvatskog građanina zatražila konzularnu potporu, odvjetnika i službenog prevoditelja, piše Večernji list. Navode i kako s Matić, sutradan suočen s onima koji su se za njega zauzeli, križao uzduž i popreko nevjerujući što ga je snašlo. U petak ujutro navodno bi se moglo dogoditi i saslušanje.

Podsjetimo, francuski mediji izvijestili su da je Boris Matić završio je u pritvoru u četvrtak zbog sumnje za seksualni napad, objavio je francuski internetski portal BFMTV. U e-mailu poslanom HINI, obitelj Matić demantirala je te navode.

Prema njima, nije se radilo o uhićenju gospodina Matića nego o dragovoljnoj prijavi policiji u društvu odvjetnika i glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniše Krajača.
Budući da je istraga još u tijeku, neprofesionalno je od strane medijskih djelatnika prejudicirati kvalifikaciju događaja, nazivajući ga prisilnim činom, stoji u priopćenju obitelji Matić.

Barbara Matić je u utorak osvojila zlatno odličje u kategoriji do 70 kilograma, a na tribinama dvorane Champ de Mars je bila cijela obitelj Matić, osim sestre Brigite, bivše džudašice koja je ostala u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je izvijestio portal BFMTV, Matić je navodno priveden zbog sumnje za seksualni napad na volonterku koja je policiji prijavila da ju je prisilno poljubio dok je slabio pobjedu svoje kćeri. Naveli su da je priveden u policijsku postaju 7. okruga u Parizu te da je trenutno pod istragom, nakon što je protiv njega zaprimljena prijava. Večernji list navodi kako je u pitanju bio nespretan poljubac u obraz u trenutku kada je Matić saznao da je njegova kći ušla u finale te je svoje oduševljenje podijelio s prvom osobom koju je vidio, a to je bila volonterka koju je poljubio u obraz, što je ona navodno odlučila podijeliti s policijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo