Pokretanje istrage pitanje trenutka /

Pritajio se Ivica Todorić, a pritajili su se i u DORH-u: čeka se pokretanje istrage, moguća privođenja, a možda i imena pokajnika

Detalje o slučaju Agrokor donosi reporter RTL-a Boris Mišević

13.10.2017.
19:00
VOYO logo

Pokretanje formalne istrage sada je pitanje trenutka. Državno odvjetništvo, kako se neslužbeno doznaje, već duže vrijeme odlučuje o načinu i tajmnigu  odigravanja velike akcije. Privođenje veće skupine ljudi na razgovor o potencijalnoj kaznenoj odgovornosti u aferi Agrokor. Neki odvjetnici kažu kako je pravosudni epilog afere već u tijeku.

"Pojam nepravilnosti u revizorskim izvješćima ako se prevede na pravni jezik znači krivotvorenja službene ili poslovne isprave a ako je krivotvorenje službene ili poslovne isprave onda je to člana 278 kaznenog zakona", kaže nam odvjetnik Veljko Miljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su odvjetnici od svojih klijenata već dobili punomoć za zastupanje. Zagrebački odvjetnik Rajko Čogurić zastupat će Antu Todorića. Odvjetnica Jasna Novak navodno bi trebala braniti Ivana Todorića. Odvjetnički par Sloković-Prodanović, kao što smo već izvještavali, trebao bi zastupati samog Ivicu Todorića u potencijalnom postupku. Stručnjaci pak kažu da nalaz revizije doista vapi za nekim nekim konkretnim odgovorima.

"I upućuje nedvojbene na kaznenu odgovornost ili potencijalnu kaznenu odgovornost članova Uprave koncerna ali i društava unutar koncerna.Posve je nemoguće sada utvrditi kaakv je obuhvat istraživanja sada potreban da bi kaznena odgovornost sada utvrđivala i kakave implikacije u raznim sferama to sve skupa ima", tvrdi odvjetnik Alek Konić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A implikacije će doista biti široke. Sa dodatnim potencijalnim sudskim postupcima i od strane oštećenih vjerovnika.

"Moguće je očekivati pokretanja sudskih postupaka od strane grupe vjerovnika i dioničara sa naslova pobijanja ugovora o jamstvu garancija ili sporazuma o osiguranju tražbina kojima su opterećenja društva kćeri iz koncerna Agrokor", ističe Damjan Krivić, partner u Gugić&Kovačić odvjetničkom društvu.

Krivić kaže da bi čak moglo doći do međusobnih tužbi između vjerovnika jer neki imaju ista sredstva osiguranja za dug. Pravosudni epilog afere Agrokor mogao bi zato prilično zagušiti ionako opterećen pravosudni sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo