zatvoreni dio sjednice / Primorac imenovan guvernerom, razriješen Čuraj, imenovana i Uprava INA-e

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Na zatvorenome dijelu današnje, 203. sjednice Vlade usvojena su stajališta RH za sastanak Vijeća za promet, telekomunikacije i energetiku, u formatu ministara energetike. 

22.3.2023.
22:15
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade ministar financija Marko Primorac imenovan je guvernerom, a državni tajnik u Ministarstvu financija Stipe Župan zamjenikom guvernera RH u Odboru guvernera Europskog stabilizacijskog mehanizma, dok je na osobni zahtjev razriješen državni tajnik Stjepan Čuraj.

Donesen je Zaključak kojim se Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. predlaže imenovanje Hrvoja Šimovića, Miroslava SkalickogMarina Zovka za članove Uprave toga društva, do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova Uprave, a najduže na vrijeme od šest mjeseci, jer im mandat ističe 28. ožujka 2023., priopćeno je u srijedu sa zatvorenog dijela sjednice Vlade RH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. sc. Marko Primorac imenovan je guvernerom, a Stipe Župan zamjenikom guvernera Republike Hrvatske u Odboru guvernera Europskog stabilizacijskog mehanizma, sukladno Ugovoru o osnivanju Europskog stabilizacijskog mehanizma.

Image
jer rat još traje /

Vlada produžila najam stambenih jedinica raseljenim Ukrajincima do ožujka 2024.

Image
jer rat još traje /

Vlada produžila najam stambenih jedinica raseljenim Ukrajincima do ožujka 2024.

Na osobni zahtjev, s danom 31. ožujka 2023., razriješen je državni tajnik u Ministarstvu financija Stjepan Čuraj, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olga Plazibat Novosel imenovana je glavnom tajnicom Ministarstva pravosuđa i uprave, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na vrijeme od četiri godine.

Državnom službeniku Mladenu Bručiću-Maticu dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za europske poslove, međunarodnu i pravosudnu suradnju i sprječavanje korupcije u Ministarstvu pravosuđa i uprave, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog isteka mandata razriješeni su dosadašnji članovi Upravnog vijeća Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija Mario Šiljeg, Mirta Mandić, Brankica Mimica, Leandra Vranješ Markić i Dina Šilović. Novim članovima imenovani su Mario Šiljeg, Mirta Mandić, Daniela ŠegvićIgor Jerković i Dina Šilović.

Zbog isteka mandata razriješen je član Upravnog odbora Zaklade "Kultura nova" Orsat Franković te je ponovno imenovan, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donesena je Odluka o izmjeni Odluke o osnivanju Nacionalnog vijeća za zaštitu na radu, kojom se razrješuju dosadašnji članovi zbog isteka mandata te imenuju novi. Tako su razriješeni Dražen Opalić, Jere GašperovMarija Bubaš, Nenad Seifert, Boris Antunović, Ljubomir Pintarić i Cvetan Kovač. Novim članovima imenovani su Dražen Opalić, Marina Borić, Marija Bubaš, Nenad Seifert, Boris Antunović, Ljubomir Pintarić i Cvetan Kovač, kao predstavnici Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva zdravstva te poslodavaca i radnika.

Razriješen je dosadašnji predsjednik Vijeća nacionalne infrastrukture prostornih podataka  Damir Šantek, a novim predsjednikom koji je predstavnik Nacionalne kontaktne točke po položaju imenuje se Antonio Šustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razriješena je dosadašnja privremena rektorica Sveučilišta obrane i sigurnosti "Dr. Franjo Tuđman" Ivana Čuković-Bagić, a novim privremenim rektorom imenovan je Ivica Lučić.

Zbog isteka mandata razriješeni su dosadašnji predsjednik, zamjenik predsjednika i članovi Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji – Tomo Medved, Darko Nekić, Josip Đakić, Boris Marciuš, Sanja Bošnjak, Siniša Šukunda, Ante Martinac, Tomislav Družak i Marija Skender. Novim predsjednikom po položaju je imenovan Tomo Medved, zamjenikom predsjednika Darko Nekić, a članovima Josip Đakić, Boris Marciuš, Tomislav Jukić, Perica Prpić, Anto Šoljić, Ante Martinac i Marija Skender, kao predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Hrvatskog sabora, Ministarstva financija, Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zatvorenome dijelu današnje, 203. sjednice Vlade usvojena su stajališta RH za sastanak Vijeća za promet, telekomunikacije i energetiku, u formatu ministara energetike. 

Utvrđeni su odgovori RH na pisma službene obavijesti i Obrazloženo mišljenje Europske komisije: broj 2023/0019, u vezi sa zaštitom potrošača, broj 2023/0020, u vezi s oporezivanjem, broj 2022/2164, u vezi s energetskom unijom, broj 2019/2233, u vezi s dječjom pornografijom te broj 2020/2204, u vezi s prirodnim staništima. Uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje, napominje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donesen je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje Konzulata. Točka je označena stupnjem tajnosti "ograničeno" te je iz Vlade nisu u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.

Članovi Vlade upoznati su s Informacijom Ministarstva obrane. Točka je označena stupnjem tajnosti "vrlo tajno" te je također nisu u mogućnosti objaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo