SVEGA POMALO /

Prije 'prave' zime, nešto sunca: Idućih dana očekuju nas kraća sunčana razdoblja, ali bit će i kiše i bure i snijega...

Damjana Ćurkov pripremila je prognozu za nekoliko idućih dana, od subote znatno hladnije

16.12.2021.
7:30
VOYO logo

Nakon oblačne srijede sa slabim oborinama, slijede barem kraća sunčana razdoblja. Naime, idućih dana na Jadranu nas očekuje većinom sunčano, u unutrašnjosti promjenjivije. 

Već u četvrtak u kopnenim predjelima očekuje nas većinom oblačno, ponegdje s maglom, a u gorju i slabom susnježicom. Na zapadu kraća sunčana razdoblja, a uz obalu će od jutra prevladavati vedro. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno oblačno, ali povremeno će biti i kraćih sunčanih razdoblja. Vjetar slab, a temperatura oko 6, 7 stupnjeva.

Image
Četiri generacije /

Rođena prva djevojčica u obitelji nakon 137 godina, tatine kolege napravili prekrasno iznenađenje

Image
Četiri generacije /

Rođena prva djevojčica u obitelji nakon 137 godina, tatine kolege napravili prekrasno iznenađenje

U Slavoniji, Baranji i Srijemu tmurno i oblačno, a ponegdje će biti i slabe kiše. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak temperatura između 4 i 6 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji većinom sunčano, samo je prolazno moguće nešto više oblaka. Puhat će umjerena i jaka, navečer na udare i olujna bura, a temperatura između 12 i 15 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ali i dalje vjetrovito uz umjerenu i jaku, podno Velebita na udare i olujnu buru. U gorju većinom oblačno, povremeno će biti i slabih oborina na granici kiše i snijega, a temperatura do 6 stupnjeva.

Idućih dana na kopnu 

U petak ujutro magla, zatim češća sunčana razdoblja, a u subotu opet slabe oborine, ali već od nedjelje manje vlage i više sunca. Tijekom vikenda će nam stizati hladniji zrak pa će ujutro biti minusa, a dnevna temperatura uglavnom do 5 stupnjeva.

Idućih dana na moru

Na Jadranu do kraja tjedna bez veće promjene - vjetrovito uz umjerenu i jaku buru koja će oslabjeti tek u nedjelju. Idućih dana ostaje pretežno sunčano, ali od subote hladnije, osobito početkom novog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo