'VAN GOGH S OBA UHA' / Prije 35 godina pojavili su se Simpsoni, a Direkt je pričao s uličnim umjetnikom koji njihove likove oživljava po Zagrebu

Zagrebački ulični umjetnik precizno je rekreirao scene iz crtića, a u kvartu ga, kaže, zovu Picassi za siromašne i Van Gogh s oba uha.

19.4.2022.
22:53
VOYO logo

Bilo je to prije točno 35 godina kada je svijet prvi put upoznao Homera, Marge, Barta, Lisu i Maggie, najslavniju disfunkcionalnu obitelj na svijetu. Simpsoni su promijenili televiziju, Simpsoni su otkad postoje najbolji društveni komentar koji možete čuti, Simpsoni su nam dali likove i šale koji ne stare, a Simpsone možete naći i po Zagrebu.

Da, jedan je ulični umjetnik nevjerojatno precizno rekreirao scene iz crtića. Pričali smo s njim, kaže u kvartu ga zovu Picasso za siromašne i Van Gogh s oba uha. A Chief Wiggum, superinteligentni policajac iz Simpsona kojeg je nacrtao, nije nastao Bezveze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu je inače bio jedan zašarani zid koji je inače godinama stajao zašaran. I mi smo se tu našli jedan dan na kvartu inspirirani jednim događajem koji nam se dogodio, a to je upravo tko što prikazuje ova slika na zidu. Crtali smo neki grafit za Dinamo i došao je jedan malo nervozni policajac pa smo imali problema oko toga, pa smo tu na jedan šaljivi način, pošto su i Simpsoni parodija na neki američki način društva i života, tako smo mi parodiju na jedan hrvatski način života napravili na ovom zidu", kaže Antonio Jurčević Jurča, street art umjetnik.

"Bit će i ostalih likova iz crtića jer su to su ono ajmo reći crtići na kojima smo mi odrasli pa malo da uljepšamo zidove s tak nekim idejama. Znači neće biti samo Simpsoni nego i još neki pa budete vidjeli uskoro sve", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo