PRIJATELJI I ROĐACI O BOŽI PETROVU: / Tko je šef MOST-a, najpopularniji političar u Hrvatskoj?

Image
Foto: PIXSELL, Grgur Zucko

Oni koji znaju Božu Petrova kažu da je karakterna osoba i da nikada neće odstupiti od svojih obećanja i prevariti birače.

11.11.2015.
10:58
PIXSELL, Grgur Zucko
VOYO logo

Kad Božu Petrova (36) pitaju zašto je ušao u politiku, reći će da je okidač bilo to što je postao otac. Prije dvije godine Petrov se kandidirao za gradonačelnika Metkovića, pobijedio Stipu GabrićaJambu i napustio posao psihijatra u bolnici u Mostaru. I na novom radnom mjestu dočekalo ga je bezbroj problema. Grad je bio u dugu 18 milijuna kuna, imao nesređene knjige i nijednu vrijednu nekretninu. Što god o Petrovu danas, kad ga se boje, govorili protivnici, on je u samo dvije godine, barem donekle, uveo reda, pišu 24sata. A potom je uspio osvojiti izvanredan rezultat s MOST-om na parlamentarnim izborima i postati jedna od najpoznatijih političara u zemlji.

Dug od 220 tisuća kuna vraćat će 20 godina

Sam Petrov kaže da to ne bi uspio da nije bilo njegove supruge i trojice sinova. Supruga Maša radi kao učiteljica u područnoj školi u Miliništu i ima skromna godišnja primanja od 67.000 kuna. Petrov mjesečno zarađuje 9 tisuća kuna, no kada je zasjeo na gradonačelničko mjesto smanjio si je plaću na 3.600. U imovinsku karticu prijavio je i pozajmicu od 220 tisuća kuna koju je uzeo od don Martina Vidovića za kupnju skromne kućice. Vraćat će je u mjesečnim ratama idućih 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PETROV O MEDIJSKIM PRITISCIMA: /

Neće biti koalicija s HDZ-om ni SDP-om, a iznesene reforme MOST-a su apsolutno netočne

Image
PETROV O MEDIJSKIM PRITISCIMA: /

Neće biti koalicija s HDZ-om ni SDP-om, a iznesene reforme MOST-a su apsolutno netočne

S Crkvom je Petrov uvijek bio blizak, a još kao mali želio je postati franjevac. Milan Kapović, prijatelj iz sjemeništa, kaže kako su ga svi profesori voljeli, da je bio discipliniran i uporan, ali uvijek uz određeni bunt. I drugi prijatelji Bože Petrova imaju samo riječi hvale i tvrde da je principijelan i pošten.

"Nije htio biti gradonačelnik, ali smo ga izabrali. Nismo pogriješili, ali smo mu pretumbali život"

"Božo nije htio biti gradonačelnik, ali smo ga mi izabrali upravo zbog njegovih principa, životnih koje ima. Nismo pogriješili, ali smo mu pretumbali život", govori prijatelj Nikola Grmoja, dodajući da se Petrov dobro nosi sa svim što ga je snašlo. Petrov ima veliku i složnu obitelj, dva brata i sestru, a mnogi kažu da je sličan svom djedu Boži, učitelju glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegov djed naučio me svirati harmoniku. Poštena obitelj. Da ih stavite u Hrvatsku narodnu banku, lipa ne bi falila", rekao je svojedobno za 24sataNikica Gabrić. I Petrov voli glazbu, svira klavijature i gitaru, a njegov brat Ivan kaže da je tako i osvojio svoju suprugu Mašu koja mu je velika ljubav. Ivan tvrdi da je njegov brat omiljen u društvu, a da su mu najveći poroci kava i cigareta. Dodaje i da voli pse i duge šetnje koje ga opuštaju, te nogomet.

"Božo je vrlo karakterna osoba i sigurno će se držati onoga što je rekao u kampanji", govore ljudi koji ga znaju dodajući da sigurno neće prevariti birače i odstupiti od obećanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24sata/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo