BACIO SE NA OKLOPNJAK /

Priča o heroju: 'Čađo nije ubijen, on je izabrao umrijeti za sve nas'

Mile Blažević Čađo opasan eksplozivom bacio se na neprijateljsko oklopno vozilo.

26.7.2018.
18:59
VOYO logo

U Strugi Banskoj kraj Hrvatske Kostajnice obilježena je 27. godišnjica stradanja 13 hrvatskih redarstvenika, koji su na današnji dan 1991. u obrani Domovine poginuli u pounjskom kraju.

Okupljeni su se prisjetili herojskog čina Mile Blaževića Čađe, koji je dao svoj život kako bi zaustavio neprijatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Struga Banska nikada nije zaboravila svog heroja.

Prije 27 godina Mile Blažević Čađo opasan eksplozivom bacio se na neprijateljsko oklopno vozilo,ispred kojega je 39 lokalnih stanovnika bilo prisljeno na živi štit. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Iskreno da vam kažem, glas sam mu zaboravila, al i slika je uvijek tu'', kaže kći poginulog Mile Blaževića Čađe Katarina Blažević.

''Svake godine mi je tako, a danas mi je baš nešto posebno i teško mi je'', dodaje njegova supruga Mira Blažević

Izgubio je život, ali je taj dan nezapamćenim činom zaustavio prodiranje srpske vojske. Uz njega život je dao i Željko Filipović, policajac iz Zagreba, a ovdje su poginula i dva civila.   

''Dolaskom do potpornog zida stvoren je jedan takav otpor, gdje su oni poraženi.  Natjerani su u bijeg i samo kako oni znaju ubijali su civile'', kaže umirovljeni pripadnik Druge gardijske brigade Predrag Begić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Čađo nije pao, on nije ubijen, oni ga nisu svladali, on je izabrao umrijeti za svoju ulicu, za svoje mjesto, za sve nas", ističe ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ministar se prisjetio i svih drugih policajaca, koji su toga dana u pounjskom kraju izgubili živote. Mnogi su branili svoj dom, a mnogi od njih došli su nesebično pomoći iz krajeva koji 91. nisu bili zahvaćeni ratom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Čitam ovdje o kolegama stradalima, ali ponos je mene i svih kolega, koji smo bili ovdje i koji smo napravili nešto za ovu zemlju'', ističe načelnik PU Sisačko-moslavačke Luka Pešut.

Zahvaljujući svima koji su branili Domovinu - ova djeca danas uživaju u slobodi.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo