KAKAV OBRAT! /

RTL-ova priča dotaknula mnoge: Filipinac Ariel prošao pakao gladi, sad mu nude posao!

Image

Prije mjesec dana ispričao nam je da on i njegove kolege gladni voze autobuse u Rijeci, a sada smo ga zatekli u Zagrebu

10.8.2024.
12:14
VOYO logo

Nakon što smo u RTL-u Danas objavili priču o Filipinci Arielu A. Montifaru koji je prije mjesec dana priznao da gladan i žedan vozi autobus u Rijeci, a potom da je izgubio i taj posao te ostao ne cesti, dogodio se obrat!

Nakon našeg priloga na televiziji javili su se poslodavci koji mu nude posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, priča je krenula kad je šestero radnika iz Nepala i Filipina početkom srpnja rasplakali javnost pričom da su gladni i žedni te da voze gradske autobuse u Rijeci. Pred RTL-ovim kamerama sve je ispričao Ariel.

"Gladni smo, ne samo ja. Nisam sebičan, plakat ću za svoje kolege. Još troje Nepalaca je s nama, nemamo vode, hrane, nemamo novca za kupiti hranu," rekao je tada Ariel, otkrivajući teške uvjete u kojima su radili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STRAŠNA SUDBINA /

Filipinac priznao da vozi bus gladan pa ostao bez posla i na cesti: 'Moja obitelj to ne zna'

Image
STRAŠNA SUDBINA /

Filipinac priznao da vozi bus gladan pa ostao bez posla i na cesti: 'Moja obitelj to ne zna'

Nakon što se požalio javnosti, Ariel je ubrzo ostao bez posla i završio na ulici. Naš novinarski tim pronašao ga je u Zagrebu, gdje sada boravi kod prijatelja, također bez posla.

U petak je pred kamerama otkrio da ga je zadesila još gora sudbina nego prije mjesec dana. Izgubio je posao, našao se na cesti te je došao u Zagreb u kojem je trenutačno odsjeo kod prijatelja.

"Sve je ovo izazovno za mene, ali i jako teško za mene i moju obitelj. Nisam im ništa rekao, kao ni djeci. Jer znam što bi bilo. Bili bi zabrinuti za moju situaciju. Zadržat ću to za sebe, u svom srcu i mislima," kazao je u petak Ariel, duboko potresen situacijom u kojoj se našao.

No u vrlo kratkom vremenu otkako smo njegovu priču objavili na televiziji i na portalu, uslijedio je obrat! Nekoliko tvrtki javio se i ponudilo poslove za Ariela. "Pokrit ću mu troškove hrane i smještaja, dobit će posao. Riješit ćemo njegove papire ako je potrebno", rekla je jedna gospođa koja nam se javila i zatražila Arielov kontakt. No nije jedina, uslijedilo je više poziva tvrtki koje su spremne pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Durga je 2 mjeseca spavala na betonu, Giri je bio pred sepsom. Ove ostavljene Nepalce našli su dobri ljudi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo